Bybit Logo
Exchange

Bybit introduceert door Mastercard aangedreven debetkaart

Bybit heeft bekend gemaakt dat ze een nieuwe debetkaart willen gaan uitgeven die gebruikers in staat stelt om betalingen te doen met cryptocurrencies.

Meerdere crypto’s momenteel al ondersteund

De Bybit-kaart maakt gebruik van het Mastercard-netwerk en stelt gebruikers in staat om fiattransacties uit te voeren door hun cryptocurrency-saldi te debiteren voor de aankoop van goederen en diensten. De lancering begint met een gratis virtuele kaart voor online aankopen, terwijl fysieke betaalpassen naar verwachting beschikbaar zullen zijn vanaf april 2023.

De service ondersteunt momenteel Bitcoin, Ethereum, Tether, USD Coin en Ripple (XRP) saldi op gebruikersaccounts. Betalingen worden automatisch omgezet in euro’s of ponden, afhankelijk van het land van verblijf van de gebruiker, waarbij de saldi van de genoemde cryptocurrencies als initiële valuta dienen. Het is mogelijk dat het aantal cryptocurrencies dat gebruikt kan worden op de kaart in de toekomst zal uitbreiden.

Geldopnames en wereldwijde betalingen zijn op hun beurt beperkt tot het geaggregeerde cryptocurrency-bezit van de Bybit-account van een gebruiker. De kaarten worden uitgegeven door de in Londen gevestigde aanbieder van betalingsoplossingen Moorwand.

Opmerkelijke timing

De timing van de uitgifte van deze betaalkaart kan wellicht opmerkelijk benoemd worden. Het nieuws komt namelijk slechts enkele dagen nadat bekend werd dat de exchange bankoverschrijvingen in Amerikaanse Dollars ($) zou stopzetten. De opschorting van stortingen en opnames van Dollars werd door een van zijn verwerkingspartners vastgezet op ‘servicestoringen’.

Gebruikers van Bybit kunnen USD-stortingen blijven doen via Advcash Wallet of creditcards. Het wordt echter aangeraden dat gebruikers eventuele lopende opnames van Amerikaanse dollars vóór 10 maart van dit jaar voltooien.

Exchange nieuws

Crypto.com gaat samenwerken met BTG Pactual voor bevordering cryptobank-ecosysteem in Latijns-Amerika
Hongkongse crypto-exchange BitForex offline na mysterieuze opname van $57 miljoen
Kraken daagt SEC uit over beschuldigingen van niet-geregistreerde beursactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen