Nieuws

Canaan Creative haalt honderden miljoenen binnen in financieringsronde


Canaan Creative is één van de grootste producenten van cryptocurrency miningapparatuur in China. Hun nieuwe financieringsronde is gelukt: het bedrijf weet honderden miljoenen binnen te harken.


Bedrijfswaarde boven de $1 miljard

Volgens de Securities Times, een financiële nieuwspublicatie in China zelf, wist het bedrijf enkele honderden miljoenen Amerikaanse Dollars op te halen bij hun laatste financieringsronde. Hierdoor wordt het bedrijf op dit moment gewaardeerd op meer dan $1 miljard. Canaan Creative is vooral bekend van hun Avalon-serie miningapparatuur.


Eerdere aanvraag financieringsronde afgekeurd

Het bedrijf wou al eerder nieuwe financiering binnen harken. Zo had het bedrijf een aanvraag ingediend voor een beursintroductie (IPO) op de Hong Kong Stock Exchange. Deze aanvraag werd echter afgekeurd, waardoor deze niet doorging. Er gaan nu geruchten dat het bedrijf mogelijk nog een IPO-aanvraag gaan indienen, echter dit keer in New York in plaats van Hong Kong.Dalende cryptocurrency markt

De financieringsronde is erg belangrijk voor het bedrijf vanwege het feit dat de waarde van de cryptocurrency markt dalende is. Dit heeft het gevolg gehad dat fabrikanten over het algemeen flink minder apparatuur verkochten.


Bitmain ook last van dalende markt

Niet alleen Canaan Creative heeft last van de dalende cryptocurrency markt. Ook hun concurrent Bitmain heeft daar de afgelopen periode last van gehad. Zowel Canaan Creative als Bitmain zagen hun productverkoop teruglopen. Als reactie heeft Bitmain een nieuwe, energie zuinigere, chip aangekondigd.