Nieuws, Trending

Bitmain heeft een nieuwe energie-efficiëntere mining-chip aangekondigd




Bitmain Technologies heeft een nieuwe bitcoin-miningprocessor van 7 nanometer (nm) aangekondigd. Deze processor is energie-efficiënter gemaakt dan zijn voorgangers.


BM1397

De nieuwe ASIC-processor heeft de naam BM1397 gekregen. Ten aanzien van zijn voorgangers, levert deze nieuwe processor naar verluidt verbeteringen in de prestaties, chipgrootte en het energieverbruik voor het maken van proof-of-work cryptocurrencies op basis van het SHA256-algoritme, zoals Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH).


Ruim 28% minder energieverbruik

Onder testomstandigheden verbruikt de nieuwe processor flink wat minder stroom voor het minen van cryptocurrencies. Zo is het energieverbruik ten aanzien van het vorige 7nm-model (BM1391) met 28.6% gedaald.
Het duurt echter nog even voordat de nieuwe chip daadwerkelijk zal worden gebruikt. Naar alle verwachting wordt deze in de nieuwe Antminer-modellen ingebouwd. Deze nieuwe modellen zullen later dit jaar worden onthuld.



Uitbreiding aanbod van miners

Bitmain heeft afgelopen jaar een flinke daling in omzet meegemaakt. Dit doordat het minen van Bitcoin (BTC) steeds lastiger is geworden en hierdoor minder vraag is naar Bitcoin-miners. Om dit te compenseren heeft Bitmain ook ASIC-mijnwerkers voor onder andere Ethereum.


Miningcentrum in Paraguay

Deze aankondiging komt na de update van Bitfury. Zo zijn zij van plan om meerdere mining centra’s te openen in Paraguay. Om het totale stroomverbruik van deze centra’s terug te dringen zou deze optie interessant kunnen zijn. Wanneer deze processor ook te koop is en wordt gebruikt wordt later dit jaar bekend gemaakt.