Alpine Canada
Regulatie

Canada herkent crypto-ondernemingen nu als geldservice-ondernemingen

Cryptocurency gerelateerde bedrijven zoals crypto-exchanges en crypto-betalingsverwerkers, worden in Canada nu volgens de wet erkend als geldservicebedrijven.

Dit is mogelijk gemaakt door een aantal wijzigingen door te voeren in al bestaande wetten, bijvoorbeeld de wet tegen witwassen van geld en de wet tegen financieren van terrorisme. Door de wijzigingen hierin kan het al bestaande kader nu ook crypto’s omvatten.

Hierdoor moeten alle crypto-gerelateerde bedrijven in Canada vanaf heden alle transacties van meer dan 10.000 CAD (Canadese Dollars, circa $7.500) aan de overheid rapporteren. Hiernaast moeten zij zich nu ook registreren en voldoen aan de eisen voor financiële transacties en rapportagecentrum van Canada.


Legitieme erkenning in Canada

De Canadese cryptocurrency exchange ‘BullBitcoin.com’ maakte dit tevens bekend op het sociale netwerk Twitter. Hierin liet hij het volgende weten:

“Vandaag is de laatste dag als niet-gereguleerde dealer in virtuele valuta in Canada. Vanaf 1 juni 2020 zijn Bitcoin (crypto)-uitwisselingen en betalingsverwerkers officieel gereguleerd als geldservicebedrijven in Canada.”


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Voor deze legitieme erkenning is lang voor gevochten. Naar verluidt is vanaf 2014 al een proces gestart om dit überhaupt mogelijk te maken. Dit proces is destijds gestart door de Canadese Bitcoin Foundation. Het standpunt van deze foundation is ook nooit verandert: Bitcoin is geld en moet worden gereguleerd net als ieder ander geld. Het heeft hiermee bijna 6 jaar geduurd voordat er een overeenstemming bereikt was en dat de technische aspecten ingevuld waren.