Bitcoin (BTC) in Hand
Exchange,

Canadese BTC-exchange start samenwerking met grootste fiatbetalingssysteem van Costa Rica

Een Bitcoin-only exchange met het hoofdkantoor in Canada, genaamd Bull Bitcoin, heeft onlangs een strategische samenwerking gesloten met SINPE Movil, het vooraanstaande fiatbetalingssysteem van Costa Rica, en Bitcoin Jungle, een inheemse oplossing voor crypto-wallets.

Colones omwisselen naar Bitcoin

Volgens het bericht dat uitgegeven is door Bull Bitcoin, wordt het voor zowel Costa Ricaanse burgers als buitenlandse individuen mogelijk om hun lokale munteenheid, de Colones, om te wisselen naar Bitcoin en vice versa. Daarnaast zal Bull Bitcoin ook de conversie van en naar bankrekeningen (IBAN) in zowel Colones als USD mogelijk maken via reguliere bankoverschrijvingen.

De crypto-exchange zal plaatsvinden via de Bitcoin Jungle-wallet. Gebruikers zullen Bitcoin kunnen aanschaffen door hun fiatgeld via SINPE Movil naar Bull Bitcoin te sturen, waarna ze BTC op hun Bitcoin Jungle-accounts ontvangen. Bull Bitcoin benadrukt dat deze samenwerking “verkopers in staat zal stellen om hun Bitcoin snel en efficiënt om te zetten naar fiatgeld, waardoor hun vertrouwen in het accepteren van Bitcoin-betalingen wordt vergroot.”

Begin van internationale expansie

Volgens de verklaringen van het bedrijf betekent de toetreding tot de Costa Ricaanse markt “officieel het begin” van hun internationale expansie. Bull Bitcoin heeft ambitieuze plannen voor de komende 12 maanden, waarbij ze van plan zijn beschikbaar te worden voor “meer dan een miljard mensen wereldwijd”, na bijna een decennium van exclusieve activiteiten in Canada, waar ze een markt van 35 miljoen individuen hebben bediend.

Costa Rica is nu opgenomen in de lijst van Latijns-Amerikaanse landen die onder het recentelijk gelanceerde ‘Send Cash’-product van Binance vallen. In augustus kondigde ‘s werelds grootste cryptobeurs de introductie aan van een nieuwe oplossing voor crypto-naar-bankbetalingen in de regio. Gebruikers uit Honduras, Guatemala, Costa Rica, Paraguay, de Dominicaanse Republiek, Panama en Mexico kunnen nu via Binance Pay geld verzenden naar ontvangers met bankrekeningen in Colombia en Argentinië.

Exchange nieuws

Coinbase geconfronteerd met nieuwe class action-rechtszaak wegens misleiding van beleggers
Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC