Cardano

Cardano (ADA) bereikt een nieuwe mijlpaal

Het Cardano-netwerk heeft weer een belangrijke mijlpaal bereikt. Volgens het Twitter-account van de Cardano Community heeft het netwerk nu namelijk 3 miljoen wallets.


De razendsnelle opmars van Cardano

De nieuwe mijlpaal toont aan dat het Cardano netwerk razendsnel groeit. In mei 2021 deelde het team namelijk nog met trots dat het een miljoen wallets had overtroffen. In januari 2021 waren er zelfs maar 203.519 wallets. Volgens een recent rapport van Kraken worden er nu dagelijks meer dan 11.000 ADA wallets aangemaakt.


Wil jij Cardano verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Aankomende ontwikkelingen

Terwijl Cardano afgelopen september een ‘smart contact’ functie lanceerde, zijn er nog maar heel weinig gedecentraliseerde applicaties op het netwerk. De noodzaak voor ontwikkelaars om zich aan te passen aan het uitgebreide Unspent Transaction Output-model (eUTXO) is een belangrijke reden voor de relatief trage voortgang.

Dat gezegd hebbende, op Cardano gebaseerde DEX SundaeSwap ging vorige maand live op het mainnet, met een hele reeks andere dApps in de pijplijn om te worden gelanceerd.

Cardano overtrof begin januari zelfs Ethereum qua dagelijkse transactievolume. Als gevolg hiervan overschreed de congestie van het netwerk 90%, wat het netwerk aanzienlijk vertraagde.

Input Output-ontwikkelaars werken momenteel aan het implementeren van verschillende schaaloplossingen tijdens het “Basho” -tijdperk van de ontwikkeling van de blockchain.