Prijsanalyse

Cardano (ADA) prijsanalyse 20 mei 2021

Hoe staat de Cardano koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de ADA grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Cardano (ADA) dag grafiek

Elke crypto investeerder zat gisteren angstig te kijken naar de enorme marktcrash. Ondertussen zal die wat afgennomen zijn want alles heeft zich goed kunnen herpakken. Cardano begint er zelfs weer bullish uit te zien.

De ADA prijs is mooi gekaatst op de demand zone in combinatie met de golden pocket van de fibonnaci retracement (61.8%-70.5% zone). Ook zien we dat de dag candle boven de supply en demand zone en de 50 ema gesloten is. Dit toont aan dat we deze zone nog steeds als support kunnen zien.

Ook is er een bullish divergence gevormd, dit is een bevestiging voor een reversal, naar boven.

ADA daggrafiek – Bron: Tradingview

Cardano (ADA) 4 uurs-grafiek

Op de vier uurs-grafiek ziet het er wat minder goed uit op korte termijn. De trendlijn dat eerst voorheen als een sterke support gebruikt werd is een weerstand geworden.

Tussen de 2 en 2.45 dollar hebben we ook een zeer sterke orderblock, hier zal ADA niet zomaar doorheen komen. Onze analist verwacht dat we die eerst een paar keer moeten gaan testen voordat Cardano investeerders weer aan een All Time High kunnen gaan denken.

ADA 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Cardano (ADA) 1 uur-grafiek

Op de 1 uur grafiek kunnen we zien dat er een bearish divergence aan het vormen is op de trendlijn. Dit geeft aan dat ADA waarschijnlijk nog een keer support zal gaan zoeken in de 1.40 dollar zone. Aan de andere kant zou het een goed teken zijn als de trendlijn spoedig gebroken wordt. Dan gaat ADA verder consolideren tussen de 1.8 dollar en het orderblock.

ADA 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Om nogmaals een nieuwe all time high te bereiken moet Cardano eerst een sterke weerstand breken. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid wat tijd gaan kosten. Ook is het belangrijk dat de dag candle van 20 mei boven de support blijft, anders zal de prijs weer gaan dalen tot richting de 1 dollar.