Prijsanalyse

Cardano (ADA) prijsanalyse 21 januari 2021

Hoe staat de Cardano koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de ADA grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Cardano (ADA) wekelijkse grafiek

Cardano heeft zijn All Time High gebroken dus leek het ons wel eens tijd om er eens een deftige analyse van te maken. De weekgrafiek ziet er in ieder geval veel belovend uit. Zo blijft de uptrendlijn in stand en heeft de supply zone een prima retest ondergaan. Er is nog geen topvorming geweest dus een eventuele retrace meten met de Fibonacci kunne we hier nog niet doen.

De ema’s zijn nog maar kortgeleden bullish gekruist maar beginnen momenteel wijder uit elkaar te gaan. Met andere woorden: de trend is bevestigd en lijkt sterker te worden. De rsi zit in het overbought gebied en is op dit moment op adem aan het komen, maar vooralsnog ziet het er prima uit.

ADA weekly chart – Bron: Tradingview

Cardano (ADA) dag grafiek

Op de dagelijkse grafiek kunnen we zien dat de ADA koers parabolisch gaat. Op de dagelijkse grafiek hebben we, in tegenstelling tot de week grafiek, wel een retrace kunnen meten. Voor een topvorming heb je namelijk minimaal 2, liever 3, gesloten candles nodig nadat er een (local) high is gezet.

De koers heeft daarna een retrace gehad tot net boen de 0.618 en op dit moment is er een bearish divergentie gevormd die een target heeft van de fibonacci 0.618 die zou dan nogmaals getest kunnen worden waar tevens de confluence van de ema55 en 100 zit.

ADA daily chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Cardano (ADA) 4 uurs-grafiek

Op de 4 uurs-grafiek is een daling van ruim 16% te zien die het gevolg is van de bear div die we eerder genoemd hadden, met een retrace op de supply zone in het geel. Er worden steeds weer lower highs gecreëerd wat samen met de gele supply zone een descending triangle vormt. 

We zien de ema’s minder hard stijgen en meer naar een zijwaartse beweging gaan. De rsi heeft net een fake out ondergaan op de ema en duikt momenteel ook nog eens onder de middenlijn.

ADA 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

De verwachtingen van onze analist zijn dat er op de hogere timeframe nog een retest moet gaan komen. Echter zou daarvoor de gele supply zone bearish doorbroken moeten worden. Wanneer dit gebeurt dan verwacht hij minimaal een daling naar de Fib 0.618 op 0.223 cent.

Besluit de Cardano koers om op de supply zone te bouncen en verder omhoog te gaan, dan ligt de eerstvolgende weerstand op 0.439 cent en daarna op 0.577 cent. Dit zijn de trend based fib extension levels 2.618 en 3.618 die je kunt zien op de weekly chart.