Prijsanalyse

Cardano (ADA) prijsanalyse 25 maart 2021

Hoe staat de Cardano koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de ADA grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Cardano (ADA) driedaags grafiek

Cardano beweegt al een maand tussen de $1 en $1.30. Op de driedaags grafiek zien we ‘equal highs’ oftewel een double top wat in de meeste gevallen bearish uitpakt.

De ema’s staan nog in de bull stand maar het momentum lijkt te willen afnemen, dit zouden we straks op de lagere timeframes kunnen bevestigen. De rsi is flink overbought geweest en ligt nu weer onder het 70 niveau en ook onder de ema. Ook zien we op de rsi een exaggerated bear div. Meten we de wave omhoog, wat tevens de uitbraak was van de vorige All Time High, dan zien we een golden pocket retrace liggen in het inefficiency block.

ADA driedaags grafiek – Bron: Tradingview

Cardano (ADA) 4 uurs-grafiek

De inefficiency block is inmiddels gevuld en aan de onderzijde ervan heeft zich een block gevormd. De lower low die gezet is vormt bull divergence want op de rsi zien we higher lows.

De rsi kruist de ema bullish wat een extra boost aan de prijs kan gaan geven. Je zou zo’n divergence kunnen traden, maar onze analist geeft aan dat hij zelf liever de breaker eerst gebroken ziet worden. Je hebt dan iets meer zekerheid dat de koers daadwerkelijk weer omhoog wil gaan.

We zien dat de ema55 en de ema100 elkaar bearish willen gaan kruisen. De rsi ligt onder het 50-niveau en kan mogelijk voor een bullish crossover zorgen.

ADA 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zo lang het orderblock op $0,89 – $0,97 standhoudt verwacht onze analist dat we voorzichtig aan bullish mogen zijn op Cardano. Het zou een goed teken zijn als ADA het $1,16 – $1,18 doorbreekt. Pas als dat gebeurt kan Cardano weer een gooi gaan doen om zijn All Time High van $1,488 te doorbreken. Vanuit daar zou de prijs verder kunnen stijgen richting de $1,66 en $2,00.