Cardano Nieuws

Cardano hard fork dichterbij dan ooit, 42% van nodes is aan boord

Input Output Hong Kong (IOHK), het blockchain bedrijf achter het Cardano netwerk zegt dat de langverwachte Vasil hard fork dichterbij is dan ooit. De belangrijkste voorwaarde voor de hard fork is volgens IOHK dat 75 procent van de nodes de nieuwste software draait. Op het moment van schrijven zijn tenminste 42 procent van de nodes aan boord.

Stake Pool Operators

Op donderdag wist IOHK te melden dat de Stake Pool Operaters (SPOs) die de laatste software draaien ongeveer 42 procent van het netwerk vertegenwoordigen. Dat is al meer dan de helft van de 75 procent die nodig is voor de hard fork. Als extra voorwaarde wil IOHK dat rond de 25 exchanges en de top 10 decentrale applicaties op het netwerk de 1.35.3 software draaien.

Binance doet al mee en heeft zijn Cardano nodes van de nieuwste software voorzien. IOHK is met ongeveer 25 beurzen in gesprek om hetzelfde voor elkaar te krijgen. Die beurzen zijn samen namelijk verantwoordelijk voor ongeveer 80 procent van de liquiditeit in de token. Van de 10 grootste decentrale applicaties, wordt de nieuwe software door tenminste 4 applicaties uitvoerig getest.

Geen nieuwe bugs

Verder weet IOHK te delen dat er geen nieuwe bugs zijn gevonden, maar dat er 9 niet-kritieke bugs in de software zitten die een oplossing behoeven. De nieuwe Vasil upgrade van het netwerk verkleint de omvang van transacties, wat het mogelijk maakt om de transactiecapaciteit van de blockchain te vergroten. Oorspronkelijk stond de hard fork voor 29 juni op de planning, maar Vasil is, net als Ethereum 2.0, geplaagd door vertragingen.

Charles Hoskinson, de mede-oprichter van Cardano, reageerde onlangs op de kritiek dat de update te snel zou komen. Als oplossing suggereerde hij zelfs om de lancering enkele maanden uit te stellen, ondanks dat de code al meerdere malen is getest. De ontwikkelaars van decentrale applicaties op het platform zien dit echter niet zitten, omdat ze al zo lang op de Vasil hard fork wachten.

Cardano nieuws

Cardano koers stijgt met 15 procent en lijkt klaar voor grote winsten
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork
Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten