Cardano Nieuws

Cardano kan spoedig $0,60 bereiken – Dit is waarom

Cardano (ADA) wekt de interesse van investeerders nu een cruciale technische indicator te zien is op de grafiek die een aanzienlijke prijsstijging teweeg zou kunnen brengen. Cardano staat op het punt een ‘inverse head-and-shoulders-patroon’ te bevestigen, wat mogelijk een uitbraak van 44% kan veroorzaken. Dit zou betekenen dat de ADA-koers binnenkort tot $0,60 zou kunnen stijgen. Laten we dit verder onderzoeken in dit artikel.

Wat is een Inverse Head and Shoulders patroon?

Een inverse head-and-shoulders patroon is een technische grafiek-formatie die wordt gebruikt om een ommekeer in de trend van een cryptomunt aan te geven. Als het patroon voor Cardano wordt bevestigd, zou dit kunnen betekenen dat de cryptocurrency gereed is voor een bullish ommekeer, wat de prijs aanzienlijk zou kunnen verhogen.

Dit is waarom beleggers de prijsbewegingen van Cardano op dit moment nauwgezet volgen. Een uitbraak zou een belangrijk keerpunt kunnen vormen en de weg vrijmaken voor verdere prijsgroei.

ADA/USD vormt inverse head and shoulders patroon – Bron: TradingView

Bullish sentiment in cryptomarkt kan ADA stijging aanwakkeren

Naast het boeiende patroon kan het algemene optimistische sentiment in de cryptomarkt ook bijdragen aan de mogelijke stijging van Cardano. Bitcoin en andere toonaangevende cryptocurrencies, zoals Ethereum, zijn sinds het begin van het jaar met meer dan 80% en 60% toegenomen, en ADA zou gereed kunnen zijn om een vergelijkbare trend te volgen.

De recente stijging van Cardano heeft overigens nog een andere oorzaak. In de afgelopen twee weken hebben Cardano-whales meer dan 560 miljoen ADA-tokens gekocht, ter waarde van $218,4 miljoen. Deze trend wijst erop dat institutionele beleggers en vermogende individuen het potentieel van Cardano beginnen te herkennen, wat leidt tot een grotere vraag en hogere prijzen voor Cardano.

Vandaag zien we in ieder geval dat de ADA koers uitermate goed presteert. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA rond de $0,46. Dat is meer dan 6,5 procent hoger dan een dag geleden.

Cardano nieuws

Transactievolume Cardano stijgt met 205 procent
Input Output Global: ‘DeFi-ecosysteem Cardano ontwikkelt in rap tempo’
Nieuwe schaalbaarheids-tool voor Cardano is live
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren