Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano krijgt kritiek na zijn Alonzo Testnet upgrade

Cardano, de op twee na grootste crypto valuta qua marktkapitalisatie achter Bitcoin en Ethereum, kwam onder kritiek te liggen. Dit gebeurde na meldingen van een gelijktijdigheidsprobleem dat in het testnet werd gevonden.


Gelijktijdigheidscrisis voor ADA?

Het Cardano team maakte eerder in september bekend dat de smart contract functionaliteit inmiddels beschikbaar is op het Alonzo Testnet. Na de invoeging van smart contracten, staat de invoeging van de Alonzo mainnet upgrade gepland voor 12 september.

Een aantal tweets van Ethereum voorstander Anthony Sassano op 4 september toonde echter een reeks screenshots die een gelijktijdigheidsprobleem onthulden. Deze werden gevonden op de op Cardano gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling (DEX), Minswap. De DEX was de eerste Dapp die op 4 september op het Cardano testnet werd gelanceerd.

In reactie op het probleem verklaarde Cardano oprichter Charles Hoskinson in een video dat de kritiek op gelijktijdigheid neerkwam op een oneerlijke karakterisering van het project. Daar voegde hij het volgende aan toe:

“Het probleem dat onze industrie heeft, is dat het eigenlijk zegt dat als je mijn ding niet ondersteunt of ik geen manier zie om mijn ding te laten werken, wat je hebt gebouwd absoluut nutteloos is, voor altijd nutteloos, en het is gewoon speelgoed is. En dan gebruiken ze ijdelheidsstatistieken, niet eens begrijpend wat ze zeggen.”

Volgens de maker van Cardano is het bouwen van een gedecentraliseerd, schaalbaar gedistribueerd systeem een moeilijke onderneming.


Cardano is hier om te blijven

Ondertussen publiceerde IOHK, het onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf achter Cardano, ook een aantal tweets over de “verkeerde informatie” over Cardano’s grootboek. Een blogpost gepubliceerd door SundaeSwap Labs, een op Cardano gebaseerde DEX, ging verder in op enkele van de misvattingen over Cardano.

Volgens het artikel was het mogelijk om honderden transacties per blok uit te voeren. SundaeSwap verklaarde ook dat centralisatie een van de manieren was om het probleem op te lossen. Ondertussen merkte de DEX op dat het probleem in het testnet niet de dood van Cardano betekende.

“Dus voor de mensen die beweren dat dit de dood van Cardano is, dat is onwaarschijnlijk. Om te wijzen op één rotsachtig experiment in de vroegste dagen van een ecosysteem en het te zien als het fatale voorteken van Cardano’s ondergang is naïef.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten