Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Cardano krijgt zijn eerste Sidechain voor interoperabiliteit met Ethereum

Cardano krijgt binnenkort mogelijk zijn eerste sidechain voor interoperabiliteit met het Ethereum netwerk.


Wrapped Cardano tokens maken verbinding met Ethereum mogelijk

dcSpark, heeft de ontwikkeling aangekondigd van een sidechain genaamd ‘Milkomeda’ (M1). Het netwerk zal Cardano verbinden met het Ethereum-netwerk, waardoor wrapped Cardano tokens kunnen worden gestuurd naar het Ethereum-ecosysteem.

Volgens het team van dcSpark zal het bedrijf verbinding te maken met het netwerk van Cardano en wrapped ADA (wADA) gebruiken om transactiekosten te betalen.

Cardano’s oprichter Charles Hoskinson verklaarde dat “sidechain een essentieel onderdeel zijn voor de toekomst van Cardano. Ook vertelde Hoskinson dat Milkomeda een “waardevolle toevoeging was aan het Cardano-ecosysteem”.

Voor deze implementatie claimt dcSpark een nieuwe technologie te hebben ontwikkeld die ‘wrapped smart contracts’ wordt genoemd. Met deze functie kunnen teams smart contracts op de sidechain implementeren zonder zelf native Cardano smart contracts te hoeven verplaatsen.

dcSpark is nauw verbonden met Cardano. De oprichters van het project hebben eerder gewerkt bij EMURGO, een blockchain-ontwikkelingstak van Cardano. De reden voor het lanceren van een sidechain op Cardano is niet om het netwerk te schalen, maar puur om Ethereum-compatibele contracten mogelijk te maken, zei het dcSpark-team in zijn aankondiging.


Een belangrijke connectie met het Ethereum netwerk

Het dcSpark-team heeft ook onthuld dat het plannen heeft om meer sidechain tot stand te brengen die Cardano verbinden met andere Layer 1-netwerken zoals Solana.

Ethereum is het grootste smart contractplatform en is de basislaag geworden voor de DeFi- en NFT-ruimtes. Om deze reden hebben veel concurrerende projecten geprobeerd om een soort van interoperabiliteit voor het Ethereum netwerk te bieden, met behulp van sidechains of stand-alone netwerken.

dcSpark zal doorgaan met de implementatie van sidechains kort na de lancering van smart contracten op Cardano. Dat zal gebeuren na de langverwachte Alonzo hardfork, gepland voor 12 september.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten