Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano noteert herstel en komt aan bij belangrijk prijsniveau

Toen de Bitcoin koers dinsdag crashte zagen de meeste altcoins hun prijzen ook flink onderuit gaan. De Cardano prijs daalde zelfs even tot een niveau van $1,00. Hoewel de markt zich nu in herstelmodus bevindt, heerst er nog steeds een bearish volatiliteit.


Opnieuw consolidatie

Zoals te zien is in de onderstaande grafiek is de ADA prijs met 48% gedaald vanaf zijn hoogtepunt van $2,47. De crash van begin deze week duwde ADA terug naar zijn steun op $1,00. Dit niveau werd eerder in april al eens getest. Na die test vond er een periode van consolidatie plaats. Zou ADA nu dan opnieuw consolidatie kunnen ondergaan? Grote kans van wel.

ADA koersverloop – Bron: Tradingview

Het dieptepunt dat eergisteren bereikt werd heeft de prijs van ADA onder het 50 voortschrijdend gemiddelde geduwd en de bearish trend versterkt. Toch zijn er ook positieve tekenen te zien op de grafiek. Kijkend naar de Fibonacci levels, zien we dat de kans groot is dat de ADA koers zal gaan consolideren tussen de $1,27 en $1,50. Een stijgende koopdruk zou er zelfs voor kunnen zorgen deze weerstand te doorbreken.

De Relative Strength Index (RSI)noteert een waarde van 42, wat dicht bij het evenwicht was. Dit suggereert dat de markt stabiliteit probeerde te bereiken.

Dit werd ook gesuggereerd door de convergentie van de Directional Movement Index. Dit betekende dat ondanks een dominante neerwaartse druk, de introductie van kopers enige spanning in de markt heeft verlicht. Dit is echter niet genoeg voor een trendomslag.

Het lijkt er voor nu op dat Cardano zich een tijdje in een consolidatiefase zal gaan begeven. Echter, wanneer de Bitcoin een grote prijsbeweging mee zal maken zal de ADA koers hier zeker ook op reageren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten