Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano ondersteunt al meer dan 100 smart contracts – ADA prijs stijgt

Cardano heeft op 12 september succesvol de Alonzo hard fork op het netwerk geïntegreerd. Door deze upgrade kunnen er nu smart contracts op het netwerk gebouwd worden, en daar wordt volop gebruik van gemaakt.


De Cardano Alonzo hard fork is een groot succes

Binnen 24 uur na de Alonzo hard fork draaiden er al 100 smart contracts op het Cardano netwerk. De blockchain heeft 100 smart contract-mijlpalen bereikt binnen 24 uur na de Alonzo-upgrade. Charles Hoskinson, de oprichter van de Cardano-blockchain, noemde de uitrol van Alonzo dan ook een groot succes. Hij zei:

“Deze upgrade is het hoogtepunt van zes jaar hard werken met enkele van de knapste koppen in blockchain en daarbuiten. De focus ligt nu op het verder verbeteren van het platform en ervoor zorgen dat Cardano wordt geadopteerd door bedrijven en overheden. Met deze lancering is commercialisering net zo goed in handen van de gemeenschap als van de systeemarchitecten, en ze leveren al – in minder dan 24 uur zijn er al meer dan 100 smart contracten uitgevoerd.”

De integratie van smart contracts is de grootste upgrade van Cardano tot nu toe. Hierdoor kan het namelijk concurreren met Ethereum en Polkadot. De blockchain zou nu dApps, Defi-protocollen en zelfs NFT’s kunnen hosten. En wat het succes misschien nog wel mooier maakt is dat het de monden snoert van alle critici die Cardano jarenlang hebben aangevallen.

Veel mensen begonnen zelfs geld te wedden dat Cardano niet in staat zal zijn om smart contractondersteuning op tijd te integreren. Mensen als PolymarketQ en mede-oprichter van Polygon, Sandeep Nailwal, verloren de weddenschap en nu wil Hoskinson dat ze hun weddenschappen nakomen.


De ADA prijs begint te herstellen

In aanloop naar de Alonzo hard fork begon de ADA koers enorm te stijgen. De munt bereikte zelfs, een week voor de upgrade, een record hoogte van $3,10. De prijs daalde echter na de marktbrede crash die samenviel met de echte uitrol van de Alonzo upgrade. Op 7 september daalde de koers zelfs even tot een dieptepunt van $2,00 maar sindsdien is de weg naar herstel ingezet.

ADA 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven ligt de Cardano koers rond de $2,53. Dit terwijl de prijs 1 dag geleden nog rond de $2,35 lag. Dat betekent dat de prijs vandaag alweer met meer dan 8 procent is gestegen. Daarnaast lijken verschillende technische indicatoren erop te wijzen dat de ADA koers spoedig een nieuwe grote rally mee kan gaan maken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten