Cardano

Cardano-ontwikkelaar onthult vooruitgang bij schalingsprotocol Hydra

Cardano kondigde vorig jaar zijn Hydra-protocol aan en is zich sindsdien blijven ontwikkelen. Nu biedt het inzicht in het Hydra-protocol en hoeveel vooruitgang het team heeft geboekt met het opschalen ervan.


Hydra is geëvolueerd

In een recent gepubliceerd rapport heeft de ontwikkelaar va het Cardano-netwerk meer informatie gegeven over het project genaamd Hydra. De ontwikkelaar legt uit hoe de ontwikkeling er voorstaat en dat ze goed op weg zijn.

Hydra, dat is gemaakt door het Ouborous-team om de doorvoer te vergroten, latentie te minimaliseren en kostenefficiënte oplossingen te bieden zonder opslagbronnen op te offeren, blijft zich ontwikkelen.

Hydra is inmiddels uitgegroeid tot een proof of concept protocol. Dit is iets wat niet in de initiële roadmap stond. Dit heeft het project in de richting van “een meer gedefinieerde implementatie voor de testaat-MVP” geduwd.

Er zijn verschillende Hydra Heads, die een robuuste netwerklaag tussen Cardano en andere blockchains omvatten. Ook zijn er andere smart contracts die de levenscyclus van een Hydra Head zullen aansturen. Het werkt als een mini-ledger en fungeert op dezelfde manier als het on-chain ledger van het Cardano-netwerk, maar op kleinere schaal en off-chain.

Met het consensusalgoritme dat in dit protocol wordt verstrekt, moeten alle partijen die bij een transactie betrokken zijn, het eens zijn voordat deze door mag gaan. Dit biedt een zeer hoog beveiligingsniveau voor degenen die het protocol gebruiken. Het rapport luidt:

“Een gevolg hiervan is dat ik als deelnemer geen geld kan verliezen dat ik niet expliciet heb toegezegd te verliezen. Waarom? Omdat elke geldige transactie mijn uitdrukkelijke goedkeuring vereist’,


Wil jij Cardano verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Cardano op weg naar een miljoen TPS

Een van de voordelen van het Cardano-netwerk is hoeveel transacties per seconde het kan verwerken. Het proof-of-stake-netwerk is aanzienlijk sneller dan Ethereum, zijn grootste concurrent. Het project zet zich in om de TPS (transacties per seconde) te verbeteren. Maar dat is niet het enige waar Hydra voor staat.

Hoewel TPS als een belangrijke statistiek kan klinken, stelt het rapport vast dat dit de minst zinvolle statistiek is om te gebruiken bij het uitvoeren van een vergelijking. Transacties kunnen namelijk in verschillende vormen en maten kunnen voorkomen. De blockchain werkt aan meer schaalbaarheid, maar “schaalbaarheid gaat niet over een miljoen TPS.”

In plaats van naar TPS te kijken, vraagt ​​het rapport om te kijken naar doorvoer, finaliteit en gelijktijdigheid. Deze statistieken zijn volgens het rapport belangrijker in het grote geheel. Deze drie statistieken vertegenwoordigen het volume, de snelheid en de hoeveelheid verricht werk.