Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano oprichter: ‘Cryptocurrency kan helpen Afghanistan te redden’

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano en mede-oprichter van Ethereum, gelooft dat crypto op het punt staat “een grotere rol te spelen in Afghanistan”.


Crypto als hulpmiddel tegen de Taliban

Hoskinson zei vandaag dat cryptocurrencies Afghanistan zal helpen. De CEO van Cardano vertelde CNBC gisteren in een interview dat crypto kan worden gebruikt als een hulpmiddel om tegen de Taliban te vechten. 

Hij legde echter niet precies uit hoe dit zou werken. Hoskinson liet wel doorschemeren dat privacy iets zou kunnen zijn dat nuttig is voor de burgers van het land.

“Ik ben ervan overtuigd dat cryptocurrencies deze keer een grotere rol gaan spelen in Afghanistan, in de oorlog voor en tegen de Taliban-troepen”, zei hij. “Er zullen burgeroorlogen en conflicten blijven bestaan ​​en ze zullen middelen nodig hebben”, voegde hij eraan toe.


Recente groei in crypto-gebruik Afghanistan

Het gebruik van cryptovaluta, en dan vooral het gebruik van Bitcoin, is in Afghanistan sterk gestegen sinds de Amerika en zijn bondgenoten het land na 20 jaar verlieten. Afghanistan is zelfs een van de snelst groeiende landen als het gaat om crypto-adoptie, volgens blockchain-analytics bedrijf Chainalysis. 

De Taliban heeft geprofiteerd van het vertrek van de VS om de controle terug te krijgen. Deze situatie heeft ertoe geleid dat mensen suggesties doen over de manier waarop cryptocurrencies zouden kunnen worden gebruikt om te ontsnappen aan de economische controle van repressieve regimes zoals de Taliban.

Ook volgens Hoskinson is cryptocurrency een kans voor het door oorlog verscheurde land. Hij zei dat het “interessant” zou zijn om te zien hoe cryptocurrency geïntegreerd zal raken in het land. Hij zou ook willen zien hoe het kan worden gebruikt als “verzet tegen een regime” dat niet geeft om de rechten van zijn mensen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten