Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Cardano oprichter praat over Bitcoin mining drama in China

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano geeft zijn mening over de uittocht van Chinese miners.


“Ik wens Chinese miners veel succes”

In China gevestigde miners hebben zware dagen gehad op zoek naar de mogelijkheid om hun bedrijven uit China te verhuizen. De CEO van Cardano ging in op de problemen en vergeleek in een tweet de proof of stake (PoS) en proof of work (PoW) -systemen met elkaar.

Hoskinson benadrukte dat met PoS-systemen hun operators overal ter wereld servers kunnen inzetten zonder tegen problemen aan te lopen. Als gevolg hiervan zal een hardhandig optreden door overheden nooit een probleem zijn voor PoS-blockchains zoals Cardano (ADA).

Hoskinson wenste de Chinese miners ondertussen veel succes bij het verplaatsen van mining apparatuur uit het land. De uitstroom van miners uit China is naar verluidt al begonnen.

Kazachstan en Pakistan worden genoemd als een van de meest waarschijnlijke alternatieven voor de Chinese mining hardware. Ook verwachten sommige analisten de invasie van Chinese mining giganten in Afrika, Mongolië en Afghanistan.


De toekomst van Ethereum

Dit jaar is ook het laatste jaar voor Ethereum mining, nu de grootste altcoin over zal gaan naar een proof of stake (PoS) consensus. Hierdoor verwachten onderzoekers dat het historische “break-even” punt van Ether mining in het vierde kwartaal van 2021 zal plaatsvinden.

Als gevolg hiervan overwegen steeds meer miners om over te schakelen op staking. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze katalysator bijgedragen aan de toename van de interesse in Ethereum 2.0 staking.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten