Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Cardano Vasil hard fork lanceert succesvol op testnet

De langverwachte Cardano Vasil hard fork is vandaag succesvol gelanceerd op het testnet. Daarmee zet Cardano een belangrijke stap richting de upgrade van het mainnet en de veelbelovende verbeteringen die daarmee realiteit worden.

Ontwikkelaars, exploitanten van stake pools en beurzen worden nu aangespoord om hun werk op het testnet uit te proberen om te controleren of alles naar behoren werkt.

Wat kunnen we van Vasil verwachten?

Als ook het mainnet de Vasil hard fork heeft ondergaan zet Cardano enkele belangrijke stappen in de goede richting. Vasil maakt het mogelijk om sneller blokken te creëren en voert onder andere de schaalbaarheid voor decentrale applicaties op. Verder geeft Input Output HK (IOHK), de organisatie achter Cardano, aan dat ontwikkelaars ook profiteren van betere prestaties en efficiëntie van scripts.

De verwachting en tegelijkertijd hoop van de Cardano-gemeenschap is dat het DeFi-ecosysteem na de Vasil hard fork eindelijk van de grond komt. Tot op heden telt het Cardano DeFi-ecosysteem namelijk het schamele aantal van 11 decentrale applicaties. Daarmee komt het in de verste verte niet in de buurt van de activiteit op Ethereum.

“Hard forken zodra iedereen er klaar voor is”

IOHK geeft verder aan dat de hard fork van het mainnet pas zal plaatsvinden zodra iedereen in het ecosysteem daar comfortabel mee is. De verwachting is echter dat het netwerk over ongeveer vier weken overgaat op de nieuwe software. Het is een upgrade die Cardano op dit moment zeker kan gebruiken, aangezien de gebruikscijfers van het netwerk enorm tegenvallen. Vorig jaar lanceerde het de mogelijkheid om met smart contracts te werken op Cardano, maar daar is tot op heden nog weinig mee gebeurd.

De grootste decentrale applicatie voor Cardano is momenteel WingRiders, een decentraal beursplatform. Hierin zit op het moment van schrijven bijna 50 miljoen dollar “opgesloten”. Na de succesvolle hard fork van het Sepolia testnet is dus over ongeveer vier weken het mainnet aan de beurt. Tot nu toe lijkt daar op de markt weinig enthousiasme over te zijn, aangezien de Cardano koers in de afgelopen 24 uur een min van 2,16 procent noteert.

Cardano nieuws

Cardano-whales verzamelen $138 miljoen in ADA Cardano-whales verzamelen $138 miljoen in ADA
Cardano Vasil hard fork opnieuw met enkele weken uitgesteld Cardano Vasil hard fork opnieuw met enkele weken uitgesteld
Experts: Cardano zal tot $2,93 stijgen in 2025 Experts: Cardano zal tot $2,93 stijgen in 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten