Cardano, ADA
Cardano

Cardano Verlaagt Transactiekosten Nog Verder met Warp

Sinds de succesvolle lancering van smart contracts, zet het Cardano (ADA) netwerk gestage groei voort door continu nieuwe functies te introduceren. Het softwarebedrijf Strica draagt hier aan bij met de lancering van Warp Transactions, een instrument specifiek ontwikkeld om ADA transactiekosten aanzienlijk te reduceren.

Een duik in Warp Transactions

Normaal gesproken dienen gebruikers die een token overzetten op het Cardano-netwerk een basisvergoeding in ADA te betalen, momenteel gesteld op ongeveer 1.14 ADA. Deze vergoeding is essentieel om het netwerk operationeel te houden en transactiebevestigingen mogelijk te maken. Warp Transactions, geïntroduceerd door Strica, bieden nu een alternatief voor deze vergoeding door gebruik te maken van het Unspent Transaction Output (UTXO)-model.

In dit model wordt gebruik gemaakt van niet-uitgegeven outputs van voorgaande transacties als inputs voor nieuwe transacties. Wat Warp Transactions uniek maakt, is dat ze het mogelijk maken voor de UTXO’s van het ontvangstadres om de benodigde ADA-vergoedingen te betalen, waardoor de basisvergoeding wordt omzeild.

Wat deze innovatie verder bijzonder maakt, is dat het gebeurt zonder het gebruik van smart contracts. De transacties worden samengesteld, ondertekend en uitgezonden zoals elke andere transactie, maar zijn een speciaal type UTXO-transactie. Deze methode maakt ook gebruik van een multisignature-functionaliteit, waarbij zowel de verzender als de ontvanger de transactie moeten goedkeuren alvorens deze op de blockchain wordt vastgelegd.

Na initiëren van een Warp-transactie wordt het ontvangstadres geïnformeerd, waarna de ontvanger 24 uur de tijd heeft om de transactie goed te keuren of af te wijzen. Tijdens deze wachttijd worden de tokens in een mempool geplaatst – een soort wachtkamer voor onbevestigde transacties, beheerd door de Typhon Wallet-backend. Dit maakt Warp Transactions exclusief voor gebruikers van de Typhon Wallet en benut de UTXO’s van óf de verzender óf de ontvanger om de transactiekosten te dekken.

Hoe staat Cardano er voor?

In lijn met de huidige neerwaartse trend in de cryptomarkt, ervaart ook het door Charles Hoskinson opgerichte Cardano-netwerk een terugval. Momenteel wordt ADA verhandeld rond een waarde van $0,25, wat bijna overeenkomt met het dieptepunt dat het bereikte in de nasleep van de FTX-crash in november 2022.

Om een historisch perspectief te bieden, het is sinds januari 2021 geleden – aan het begin van de laatste bull-run – dat we ADA tegen een vergelijkbare prijs zagen. De huidige stand lijkt een echo te zijn van die eerdere periode, wat wijst op een cyclisch patroon in de marktbewegingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Technische indicator voorspelt opwaartse koerstrend voor Cardano
Analist voorspelt koersopleving Cardano, maar ziet ook gevaren
Cardano lanceert ‘Girolamo’: een AI Chatbot vergelijkbaar met ChatGPT
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december