Cardano Nieuws, Stablecoin Nieuws

Cardano Nieuws, Stablecoin Nieuws

Cardano werkt samen met Coti aan nieuwe DeFi stablecoin

Er zal spoedig een nieuwe stablecoin worden gelanceerd op de Cardano-blockchain. Deze stablecoin zal een hulpmiddel zijn voor DeFi operaties. Daarnaast zal het zorgen dat gebruikers minder transactiekosten hoeven te betalen.


De nieuwe ‘Djed’ stablecoin

Cardano’s betalingsprovider Coti wordt de officiële uitgever van de nieuwe DeFi-stablecoin genaamd ‘Djed’ die op het Cardano netwerk zal gaan draaien. Dit kondigden Cardano-oprichter Charles Hoskinson en Coti-CEO Shahaf Bar-Geffen op 26 september aan op de Cardano Summit.

De nieuwe stablecoin zal gebaseerd zijn op algoritmisch ontwerp, met behulp van smart contracten om prijsstabiliteit te waarborgen en een instrument te bieden voor DeFi-transacties. De stablecoin is ontworpen voor het betalen van transactiekosten op het Cardano-netwerk om te hoge transactiekosten te vermijden en de fees meer voorspelbaar te maken.

Volgens de onderzoekspaper van de stablecoin, die in augustus werd uitgebracht, zal het protocol zich gedragen als een autonome bank die stablecoins koopt en verkoopt voor een prijs in een bereik dat is gekoppeld aan een richtprijs. De stablecoin werkt door een reserve aan basismunten aan te houden, terwijl verschillende andere stabiele activa en reservemunten worden geslagen en vernietgid (geburned).

Volgens Hoskinson zou de Djed stablecoin een game-changer kunnen zijn in de crypto wereld, omdat het een geheel nieuw publiek aanspreekt in een tijd waarin de industrie al een astronomische groei doormaakt.

Het nieuws komt kort nadat Coti samenwerkte met Cardano’s stablecoin-hub Ardana om gedecentraliseerde stablecoin-betalingen naar AdaPay te brengen. AdaPay is een Cardano betalingsgateway die meer dan 30 fiat-valuta’s ondersteunt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten