Altcoin, Cardano

Cardano wil 50 banken en tien Fortune 500 bedrijven aan boord krijgen

Cardano wil in vijf jaar tijd samenwerken met minstens 50 banken en tien Fortune 500-bedrijven. Ook wil het team dat een miljard gebruikers de Cardano blockchain gebruiken. Deze ambities werden uitgesproken door Frederik Gregaard, CEO van de Cardano Founndation.


De 3 jaar doelstellingen van Cardano

In een recente presentatie schetste Gregaard de korte- en langetermijndoelen voor de Cardano Foundation. Hij benadrukte dat het heel belangrijk is dat grote organisaties de ADA token zullen gaan gebruiken.

Als zodanig is een van de meest cruciale onderdelen waarop het bedrijf zich de komende anderhalf jaar zal concentreren, het aan boord halen van 50 banken die de ADA token zullen gebruiken. Dit heeft ook voordelen voor de community. Als de Foundation dit doel bereikt, kunnen ADA-investeerders de tokens namelijk omzetten in fiat-valuta’s of andere munten met behulp van de Cardano-blockchain.

De doelen voor de komende drie jaren zijn onder meer het vergroten van de on-chain-activiteit van gebruikers en het aantal operationele wallets. Bovendien is de Cardano Foundation van plan om in drie jaar tijd ten minste drie grote Fortune 500-organisaties aan haar ecosysteem toe te voegen. Het zou dan mooi zijn dat de bedrijven zowel de Cardano blockchain als de ADA tokens zullen vasthouden en gebruiken.


10 Fortune 500 bedrijven in 2026

Binnen de komende vijf jaar is de Cardano Foundation zelfs van plan om de hele blockchain zelfvoorzienend te laten zijn. Deze moet dan worden beheerd door de community, wat zal samenvallen met de komst van het Voltaire-tijdperk. Op dat moment zou de Cardano blockchain minstens een miljard gebruikers moeten hebben.

Ook zou het aantal Fortune 500-bedrijven dat de ADA-token bezitten en gebruiken, tegen 2026 moeten zijn gegroeid tot ten minste tien. Om deze ambitieuze doelen te bereiken, heeft de Foundation een tweeledig plan in werking gesteld dat het vergroten van de vraag naar de blockchain en de munt omvat en tegelijkertijd een “uitstekend en gedecentraliseerd” product biedt.