Cardano Nieuws

Cardano ziet grote institutionele instroom, maar wat biedt de toekomst?

Ondanks dat investeerders geen winst maken op dit moment, blijft het aantal actieve Cardano adressen stijgen.


Grote institutionele instroom in Cardano

Cardano heeft de afgelopen twee maanden geen mooie koerswinsten kunnen boeken en ook qua netwerk ontwikkeling is er niet veel spannends gebeurd. De marktkapitalisatie schommelde meestal tussen de $65 – $70 miljard. En is deze week zelfs gedaald tot $63 miljard.

Ondanks dat slaagde ADA deze week erin om $16,4 miljoen aan wekelijkse kapitaal instroom binnen te halen. Daarmee is Cardano de op 2 na best presterende crypto qua institutionele instroom.

Instroom per activum – Bron: CoinShares

De grote instroom is positief te noemen. Zeker nu de koers het zwaar heeft. Sinds 20 september zit ADA vast onder de $2,28-weerstand. Dit is al heel lang een belangrijk niveau. Ondanks meerdere pogingen is ADA er niet in geslaagd om erboven te sluiten. Daarnaast wordt het ondersteuningsniveau van $1,90 de afgelopen dagen getest. Het is belangrijk dat dit niveau stand houdt, anders lijkt de kans groot dat de prijs verder zal dalen.


Hoe zit het met investeerders?

ADA investeerders vieren dus geen feest de afgelopen tijd. In slechts twee maanden tijd verloor 52% van alle Cardano-adressen hun winstgevendheid.

Toch blijven beleggers aangetrokken tot de altcoin. Dat is te zien aan het aantal actieve adressen. Op 15 november bereikte deze statistiek een meer maandelijks hoogtepunt, en dat is een heel positief teken voor de lange termijn.

Cardano actieve adressen. Bron: Intotheblock

Daarnaast bereikte het aantal transacties gisteren 242k. Dit was het hoogste aantal transacties ooit voor de altcoin.

Cardano transacties – Bron: Intotheblock

Al met al zien de ‘fundamentals van Cardano er dus nog altijd heel sterk uit. Investeerders lijken dan ook nog veel vertrouwen te hebben voor de lange termijn. Op de korte termijn gaat het echter even spannend worden of het $1,90 niveau standhoudt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten