Cardano, Regulatie

CEO van Cardano beschrijft worstcasescenario voor cryptomarkten

De crypto-regulerende klok in de Verenigde Staten (VS) tikt door en aangezien de cryptowereld de traditionele financiële sector wil vervangen, wordt deze geconfronteerd door een groot aantal uitdagingen. Diverse marktleiders zijn druk bezig met lobbyen en proberen duidelijkheid te krijgen over de regelgeving.


Worstcasescenario kan werkelijkheid worden

Charles Hoskinson, mede-oprichter van Cardano, zei hierover het volgende

“Wij als bedrijf zullen er alles aan doen om te communiceren met toezichthouders en lobbyen tegen ‘slechte’ regelgeving. Het zou de evolutie zijn van een systeem waarin alles gecentraliseerd is en een gereguleerde financiële instelling je geld en autonomie moet controleren. Dit zou een van de meest schadelijke en rampzalige gevolgen hebben voor onze branche, en er is een kans dat dat gebeurt.

Charles Gasparino van Fox Business wees er in een recente tweet op dat Wall Street-leidinggevenden zeiden dat plaatsvervangend secretaris Wally Adeyemo een cruciale rol zou spelen in de regelgeving waar minister Yellen naar streeft.


‘Slecht gedrag’

De wetgevingen in de VS komen niet zonder aanleiding. ‘Slecht gedrag’, in de vorm van marktmanipulatie, onstabiele exchanges en biedingen met voorkennis, komen al lang voor in de crypto-industrie. Hoskinson zei hierover het volgende:

“De wetgeving zal, in de eerste instantie, niet erg gunstig zijn. We zullen publiekelijk moeten lobbyen tegen regelgeving die contraproductief is voor innovatie en de industrie als geheel.”

Activa worden tegenwoordig gecreëerd met kunstmatig hoge prijzen. Met de nieuwe regelgeving zouden ze herzien kunnen worden. Hoskinson zei dat het beste wat ze konden doen was om een ​​betere toolbox voor compliance te bouwen en te blijven lobbyen om de industrie te laten groeien.

Hij was ervan overtuigd dat zelfs als er een contraproductieve regeling werd opgelegd, het crypto-ecosysteem groot genoeg was om te blijven functioneren. Hij voegde toe:

“Ik denk dat we een manier zullen vinden om eruit te komen, zoals we altijd doen. Het enige dat volgens mij slechte regelgeving zou doen, is schade toebrengen aan mijn land en onze economie, en niet aan crypto op de lange termijn.”


Cryptocurrencies gaan uiteindelijk succesvol zijn

De crypto-industrie is gebouwd door iemand die bang was voor de overheid en haar regelgeving, aldus Hoskinson. Dit benadrukte hij en voegde toe:

“Als regelgeving geheimzinnig wordt, is dat in het voordeel van de gevestigde exploitanten omdat ze al weten hoe ze eraan moeten voldoen en het verhindert dat start-ups hun ruimte kunnen betreden. Het creëert dus een regelgevende barrière en professionals zijn er dol op. Ze kunnen miljoenen dollars verdienen door bedrijven te helpen aan die voorschriften te voldoen.”

Hoskinson bevestigde dat de nieuwe regelgeving heel belangrijk gaat worden. Ook zei hij dat de hele industrie erbij betrokken zou raken. Hij zei hierover het volgende:

“Ik denk dat er regelgeving komt, en ik ben ervan overtuigd dat het dit jaar zal komen. Ik denk niet dat enige Amerikaanse regelgeving uiteindelijk cryptocurrencies zal doden. Ze gaan voorlopig nog niet weg en zullen uiteindelijk succesvol zijn.”