Cardano, ada
Cardano

Cardano’s DeFi sector groeit sterk: TVL verdrievoudigd in laatste acht weken

Decentralized Finance (DeFi) op het Cardano (ADA) netwerk blijft een sterke groei vertonen, zo blijkt uit recente on-chain data. In de afgelopen acht weken is het gebruik van decentrale toepassingen op dit populaire altcoin netwerk aanzienlijk toegenomen. De Total Value Locked (TVL) – een veelgebruikte maatstaf voor de waarde van activa in DeFi – is bijna verdrievoudigd ten opzichte van de waarden die in oktober werden gemeten. Deze groei wordt door analisten gezien als een positieve indicator van zowel netwerkexpansie als potentiële ondersteuning voor de ADA koers.

In oktober dit jaar stond de TVL nog op ongeveer $188 miljoen, maar binnen twee maanden is dit gestegen naar meer dan $430 miljoen, wat neerkomt op een groei van ruim 180%. Deze aanzienlijke toename is deels te danken aan de prijsstijging van ADA zelf. Naarmate de prijs van Cardano stijgt, neemt de waarde van de TVL, uitgedrukt in dollars, evenredig toe. Toch toont de hoge TVL aan dat gebruikers actief blijven in DeFi, zelfs als de ADA-koers hoog is, en dat ze niet snel geneigd zijn hun bezit te verkopen om winst te nemen.

Vergelijking van Cardano’s groei met Ethereum en Solana in DeFi gebruik

Hoewel de sterke groei van Cardano indrukwekkend is, blijft het netwerk qua gebruik nog achter bij andere toonaangevende smart contract platformen. Ethereum (ETH) en Solana (SOL) trekken veel actieve gebruikers aan, met een Total Value Locked (TVL) van respectievelijk $27,5 miljard en $1 miljard. Dit laat zien dat Ethereum momenteel nog steeds de leidende positie inneemt in de adoptie van decentrale applicaties.

De bedachtzame groei van DeFi op Cardano en de rol van stablecoins

Cardano’s benadering van DeFi-gebruik is bedachtzamer, deels vanwege de methodische ontwikkelingsaanpak. Oprichter Charles Hoskinson staat bekend om zijn streven naar een wetenschappelijk gefundeerde ontwikkelmethode, wat soms resulteert in een langzamere uitrol van nieuwe toepassingen vergeleken met andere netwerken. De introductie van Cardano’s smart contracts in 2021 markeerde een keerpunt; sindsdien is het DeFi-gebruik op dit populaire altcoin netwerk begonnen te groeien. Vooral de integratie van stablecoins begin 2023, waaronder DJED, heeft de populariteit en groei van DeFi op Cardano verder gestimuleerd.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC