Altcoin, Cardano

Cardano’s Mary-update is gelanceerd

De langverwachte Cardano ‘Mary’ protocol update is met succes toegepast op het mainnet. Dit luidt een nieuw tijdperk van multi-asset compatibiliteit in voor het netwerk.


Multi-Asset Mary voor native tokens

Op maandag 1 maart kondigde Cardano de succesvolle upgrade van het netwerk aan. Het bedrijf vertelt dat dit een belangrijke mijlpaal is voor het netwerk.

Ook voegde het eraan toe dat de update kernfuncties van het Goguen tijdperk introduceert waardoor native token-functionaliteit en ondersteuning voor meerdere activa mogelijk wordt. Goguen is een belangrijke upgrade-fase op de Cardano-roadmap. Het introduceert smart contracts en biedt de mogelijkheid om dApps te bouwen. Volgens een IOHK-blogpost zullen native tokens multi-assetondersteuning bieden aan Cardano. Hierdoor kunnen gebruikers tokens maken waarmee ze rechtstreeks op de blockchain transacties kunnen uitvoeren.

De ‘Mary’-upgrade stelt de boekhoudkundige infrastructuur van het grootboek in staat om niet alleen ADA-transacties te verwerken, maar ook transacties die tegelijkertijd verschillende soorten activa bevatten. Dit is een voordeel voor ontwikkelaars. Het is namelijk niet nodig om smart contracts te maken om custom tokens of transacties te verhandelen. Ontwikkelaars op het Cardano-netwerk kunnen nu heel veel verschillende tokens maken.


ADA prijs update

De ADA-token is in de aanloop naar de upgrade in prijs gestegen. Het steeg zelfs zo veel dat het Binance Coin heeft ingehaald. Volgens CoinMarketCap staat het nu op de derde plek op basis van de marktkapitalisatie.

ADA koersverloop – Bron: Tradingview

Vandaag is de ADA koers echter wat gedaald. Op het moment van schrijven kost 1 token ongeveer $1,21. Dit terwijl de koers op 27 februari een all time high van $1,45 bereikte. In de afgelopen 30 dagen is Cardano met maar liefst 240% gestegen. Sinds dezelfde tijd vorig jaar, toen het nog maar $0,05 kostte, is het meer dan 2.500% gestegen.