Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Cash-app biedt vanaf nu een Bitcoin salaris-functie

Crypto bedrijf Block heeft drie Bitcoin-gerelateerde functies voor zijn Cash App aangekondigd. De belangrijkste hiervan is de mogelijkheid om Lightning-betalingen te ontvangen. Ook kunnen Block gebruikers nu hun loon in Bitcoin ontvangen.


Block biedt een aantal nieuwe functies

Block, het bedrijf dat voorheen bekend stond als Square, kondigde donderdag de nieuwe “Paid in Bitcoin”-functie aan op de Bitcoin 2022-conferentie in Miami. Deze optie was slechts een van een drietal nieuwe functies die door Block werden aangekondigd.

Een van de andere nieuwe functies is een “round-up” Bitcoin optie. Deze optie is voor degenen die de bankpas van Cash App gebruiken. Dit houdt in dat wanneer je bijvoorbeeld een kopje koffie koopt van $2,80 de App automatisch het bedrag afrond naar $3,00 en de overige 20 cent in Bitcoin op je spaarrekening zet.


Het lightning netwerk

De laatste door Block aangekondigde functie heeft betrekking op het Lightning Network. Dit is een netwerk dat snelle en goedkope Bitcoin betalingen mogelijk maakt.

Terwijl Block de Lightning Cash-app in februari integreerde, kunnen gebruikers momenteel alleen Bitcoin via het netwerk verzenden. Ze kunnen nog geen Bitcoin ontvangen, iets wat volgens Block in de nabije toekomst zal veranderen.

“Binnenkort kunnen klanten ook Bitcoin ontvangen via het Lightning Network door simpelweg een QR-code of betalingsverzoek te delen. Deze nieuwe functie bevordert de missie van Cash App om Bitcoin bruikbaar te maken als valuta”. Aldus het bedrijf in een verklaring.

Block voegde eraan toe dat het ontvangen van Lightning betalingen alleen beschikbaar zal zijn voor Amerikaanse klanten. Behalve voor degenen die in New York wonen, vermoedelijk vanwege het lastige crypto licentieregime van de staat.

De Cash-app heeft ongeveer 36 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Het is een belangrijk middel geweest om Block gebruikers kennis te laten maken met crypto. De nieuwe functies van Block zorgen ervoor dat de directere concurrentie van dienste zoals Coinbase en Robinhood groter worden.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten