Cash app
Bitcoin

Cash App gebruikers kunnen nu Bitcoin sturen en ontvangen via Lightning

Cash App gebruikers hebben vanaf heden de mogelijkheid om Bitcoin te versturen en ontvangen via het Lightning Network. Dit nieuws werd gisteravond aangekondigd door Michael Rahini, het hoofd van de Bitcoin-afdeling bij de Cash App. Later bevestigde het bedrijf het nieuws ook op de eigen Twitter-pagina.

Wat is er veranderd?

Voorheen konden Cash App gebruikers alleen Bitcoin versturen via het Lightning Network, maar vanaf nu kunnen ze het ook gebruiken om Bitcoin te ontvangen. Je kunt straks dus bijvoorbeeld, mits je in de Verenigde Staten woont en een account bij de Cash App hebt, vanaf een exchange als Kraken gratis Bitcoin naar de Cash App sturen.

Het Lightning Network is een zogenaamde tweede-laag oplossing die het mogelijk maakt om Bitcoin vele malen sneller en goedkoper te maken. In theorie kan het Lightning Network alle valuta-transacties ter wereld aan op het netwerk.

Dit doet het Lightning Network door gebruik te maken van betaalkanalen. Transacties gaan eerst door deze kanalen heen, voordat ze op de blockchain terechtkomen. Zo hoeft niet meer iedere transactie op de blockchain gepubliceerd te worden en bespaart de Bitcoin blockchain ruimte.

Limiet van 999 dollar

Op de website van de Cash App kunnen we lezen dat er “normaal gesproken weinig of geen kosten aan een Lightning-transactie hangen” en dat het gebruikt wordt om kleinere hoeveelheden Bitcoin te versturen. Om die reden zit er een maximum van 999 dollar per zeven dagen aan de Lightning-integratie van de Cash App.

Op het moment van schrijven is het versturen en ontvangen van Bitcoin via Lightning alleen beschikbaar voor Amerikaanse klanten, met uitsluiting van mensen uit New York. De Cash App is een populaire betaalapplicatie in de Verenigde Staten van het bedrijf Block.

Block is een miljardenbedrijf uit de betaalindustrie waar Jack Dorsey, de voormalig CEO en oprichter van Twitter aan het hoofd staat. De Cash App is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waarin het bij elkaar meer dan 44 miljoen gebruikers per maand heeft.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins