Coinbase Exchange
Exchange

Cathie Wood verkoopt Coinbase aandelen vanwege SEC-waarschuwing

De CEO van Ark Invest, Cathie Wood, bevestigde maandag dat de waarschuwing van de Securities and Exchange Commission (SEC) over negen op Coinbase genoteerde tokens reden is geweest voor haar fondsen om aandelen van de beurs te verkopen. Volgens Wood zorgt de claim van de SEC voor een flinke hoeveelheid juridische onzekerheid voor de crypto-industrie.

1,4 miljoen aandelen gedumpt

Het ging met de verkoop van Ark Invest niet om een kleine verkoop. De fondsen van Cathie Wood dumpten gezamenlijk namelijk meer dan 1,4 miljoen aandelen van Coinbase. Op het moment van de dump waren die 1,4 miljoen aandelen ongeveer 75 miljoen dollar waard. De investeringsfirma heeft na deze dump overigens nog voor 451 miljoen dollar aan Coinbase aandelen.

Met dat laatste feit zullen ze blij zijn, want kort na de verkoop maakten Coinbase en BlackRock een samenwerking bekend. Als reactie daarop schoot de koers van het aandeel Coinbase de afgelopen vijf dagen alleen al met meer dan 60 procent omhoog. Op het moment van schrijven koop je een aandeel Coinbase voor 98,02 dollar. Met die koers komt de totale waarde van het bedrijf op ruim 21,76 miljard dollar te liggen.

Shopify als alternatief

Wood geeft verder aan dat de verkoop van de aandelen Coinbase is gebruikt om aandelen Shopify aan te kopen. Volgens Ark Invest is dat op dit moment het betere alternatief. In ieder geval totdat de onzekerheid omtrent de negen munten op Coinbase is opgelost. Als de claim van de SEC klopt, dan kwalificeren de munten in kwestie als effecten en die mag Coinbase niet zomaar op het platform noteren.

Als dat gebeurt, dan moet Coinbase mogelijk een hoop munten van het platform verwijderen en dat kan het bedrijf serieus in de problemen brengen. Dat is een risico waar Ark Invest nu dus wat minder exposure op heeft door de enorme verkoop van 1,4 miljoen aandelen. Ondanks de stijging van 60 procent van afgelopen week, staat het aandeel Coinbase vanaf het begin van 2022 nog altijd met 61 procent in het rood.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?