Coinbase, crypto exchange
Exchange

Cathie Wood’s ARK verkoopt voor het eerst in 2023 Coinbase-aandelen

ARK Invest, het investeringsbeheerbedrijf van Cathie Wood, wil winst maken met zijn Coinbase-voorraad en verkoopt dit jaar dus haar eerste lading Coinbase-aandelen.

ARK Invest verkoopt $13,5 miljoen aan Coinbase-aandelen

Op 21 maart verkocht ARK 160.887 Coinbase-aandelen van zijn ARK Fintech Innovation exchange-traded fund (ARKF) voor $13,5 miljoen.

De transactie werd ARK’s eerste verkoop van Coinbase-aandelen in 2023, na drie maanden actief kopen in 2023. Het verkochte bedrag is goed voor 23% van alle Coinbase-aandelen die tot dusver door ARK in maart zijn verworven. Verder bedraagt het ongeveer 9% van alle Coinbase-aandelen die door het bedrijf zijn gekocht dit jaar.

Na de verkoop bezit ARK bijna 1,6 miljoen Coinbase-aandelen die in 2023 zijn gekocht. Deze aandelen zijn op het moment van schrijven meer dan $132 miljoen waard.

De laatste verkoop komt te midden van een aanzienlijke prijsstijging voor Coinbase-aandelen, die worden verhandeld als COIN. De aandelen bereikten deze week zelfs de hoogste niveaus sinds maanden.

Op 21 maart bereikte het COIN-aandeel een prijsniveau van $83,99. Dit was een niveau dat sinds september 2022 niet meer was bereikt, volgens gegevens van TradingView. De aandelen zijn dan ook met meer dan 130% hersteld sinds het begin van het jaar. Niettemin zijn ze nog steeds 54% lager dan de afgelopen 12 maanden.

Crypto-markt lijkt weer bij te trekken

De opwaartse beweging van de Coinbase-aandelenkoers komt overeen met een positievere trend op de cryptocurrency-markt. Bitcoin bereikte bijvoorbeeld meermaandelijkse hoogtepunten te midden van de wereldwijde bankencrisis. Op 22 maart bereikte Bitcoin het hoogste punt in 9 maanden boven de $28.000. Hiermee herstelde het prijsniveau aanzienlijk na de sectorcrisis die werd veroorzaakt door faillissementen zoals FTX.

Het nieuws komt kort nadat ARK in 2023 zijn grootste aankoop van Coinbase-aandelen tot nu toe heeft gedaan. Op 9 maart heeft de investeringsmanager van Wood 301.437 Coinbase-aandelen in de wacht gesleept voor zijn ARK Innovation ETF (ARKK) en 52.525 COIN-aandelen voor de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW). Op het moment van de volledige aankoop was de lading aandelen ongeveer $20,5 miljoen waard, terwijl de huidige waarde bijna $30 miljoen is.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen