Coinbase, crypto exchange
Exchange

Cathie Wood’s ARK verkoopt voor het eerst in 2023 Coinbase-aandelen

ARK Invest, het investeringsbeheerbedrijf van Cathie Wood, wil winst maken met zijn Coinbase-voorraad en verkoopt dit jaar dus haar eerste lading Coinbase-aandelen.

ARK Invest verkoopt $13,5 miljoen aan Coinbase-aandelen

Op 21 maart verkocht ARK 160.887 Coinbase-aandelen van zijn ARK Fintech Innovation exchange-traded fund (ARKF) voor $13,5 miljoen.

De transactie werd ARK’s eerste verkoop van Coinbase-aandelen in 2023, na drie maanden actief kopen in 2023. Het verkochte bedrag is goed voor 23% van alle Coinbase-aandelen die tot dusver door ARK in maart zijn verworven. Verder bedraagt het ongeveer 9% van alle Coinbase-aandelen die door het bedrijf zijn gekocht dit jaar.

Na de verkoop bezit ARK bijna 1,6 miljoen Coinbase-aandelen die in 2023 zijn gekocht. Deze aandelen zijn op het moment van schrijven meer dan $132 miljoen waard.

De laatste verkoop komt te midden van een aanzienlijke prijsstijging voor Coinbase-aandelen, die worden verhandeld als COIN. De aandelen bereikten deze week zelfs de hoogste niveaus sinds maanden.

Op 21 maart bereikte het COIN-aandeel een prijsniveau van $83,99. Dit was een niveau dat sinds september 2022 niet meer was bereikt, volgens gegevens van TradingView. De aandelen zijn dan ook met meer dan 130% hersteld sinds het begin van het jaar. Niettemin zijn ze nog steeds 54% lager dan de afgelopen 12 maanden.

Crypto-markt lijkt weer bij te trekken

De opwaartse beweging van de Coinbase-aandelenkoers komt overeen met een positievere trend op de cryptocurrency-markt. Bitcoin bereikte bijvoorbeeld meermaandelijkse hoogtepunten te midden van de wereldwijde bankencrisis. Op 22 maart bereikte Bitcoin het hoogste punt in 9 maanden boven de $28.000. Hiermee herstelde het prijsniveau aanzienlijk na de sectorcrisis die werd veroorzaakt door faillissementen zoals FTX.

Het nieuws komt kort nadat ARK in 2023 zijn grootste aankoop van Coinbase-aandelen tot nu toe heeft gedaan. Op 9 maart heeft de investeringsmanager van Wood 301.437 Coinbase-aandelen in de wacht gesleept voor zijn ARK Innovation ETF (ARKK) en 52.525 COIN-aandelen voor de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW). Op het moment van de volledige aankoop was de lading aandelen ongeveer $20,5 miljoen waard, terwijl de huidige waarde bijna $30 miljoen is.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?