Bitcoin Nieuws, Exchange Nieuws

Bitcoin Nieuws, Exchange Nieuws

Celsius stuurt $529 miljoen aan Bitcoin naar FTX, moeten we ons zorgen maken?

Het geplaagde crypto-leenplatform Celsius heeft bijna 25.000 Bitcoin naar FTX gestuurd voor een mogelijke dump. De enorme transactie vond plaats kort nadat Celsius hun miljoenenlening aan het Maker protocol afbetaalde. Hierdoor kwam een enorme hoeveelheid Bitcoin die ze daar in onderpand hadden vrij.

Tussen hoop en vrees

De transactie van 25.000 Bitcoin naar het handelsplatform van FTX kan in principe twee dingen betekenen. Het kan zijn dat Celsius zich klaarmaakt om de Bitcoin te dumpen om hun liquiditeitsproblemen gedeeltelijk op te lossen. Een ander scenario is dat ze de Bitcoin willen inzetten om gebruikers de mogelijkheid te geven om hun fondsen weer op te kunnen nemen.

Sinds de liquiditeitscrisis bij Celsius is het voor gebruikers namelijk niet meer mogelijk om hun fondsen van het platform af te halen. De kans is echter aanwezig dat iedereen van het platform wegrent zodra ze de fondsen weer beschikbaar stellen. Wat dat betreft zou het een slimme zet zijn om gebruikers in tranches de mogelijkheid te geven om hun fondsen op te nemen.

Het nieuws over de transactie van 25.000 Bitcoin van Celsius naar FTX komt kort na het nieuws dat de crediteuren van Mt.Gox snel weer de beschikking krijgen over hun 150.000 Bitcoin. Zij hebben hier in totaal acht jaar op moeten wachten, maar kunnen hun Bitcoin nu met een enorme koerswinst van de hand doen.

Geen commentaar van Celsius

Vanuit het kamp van Celsius is er tot nu toe sprake van een radiostilte. Ook CEO Alex Mashinsky heeft zich nog niet uitgelaten over het in beweging brengen van de 25.000 Bitcoin. Wat dat betreft moeten we het doen met geruchten en speculatie totdat er een officieel bericht naar buiten komt.

Crypto-advocaat Joni Pirovich is er in ieder geval van overtuigd dat de terugbetaling van de lening aan het Maker protocol een goede zaak is voor klanten van Celsius. “Zelfs als Celsius uiteindelijk failliet gaat, betekent het terugbetalen van de lening en daarmee het losmaken van het onderpand dat de klanten in een beter positie zitten”, aldus Pirovich. Snel meer.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten