Ethereum Nieuws

Celsius wil $781 miljoen aan Ethereum unstaken bij Lido Finance

Het lijkt erop dat het geplaagde crypto-leenplatform Celsius geen seconde langer wacht om zijn Staked Ethereum van het staking-platform van Lido Finance af te halen. Lido Finance heeft op 15 mei de mogelijkheid om opnames te doen geopend en dat hebben ze geweten. Celsius zou zich voorbereiden om ruim 428.000 Ethereum uit het platform te trekken, wat goed is voor een marktwaarde van 781 miljoen dollar.

Een paar uur later zou Celsius een test-opname van 0,1 Staked Ethereum gedaan hebben om te kijken of alles goed werkt.

Gaat Celsius zelf staken?

Volgens Bitcoiner van het eerste uur en Celsius-crediteur Simon Dixon kan het ook zo zijn dat Celsius de Ethereum zelf wil staken. Dat zou een beetje extra geld opleveren, omdat daarmee Lido Finance er niet meer tussenzit. Die pakken op dit moment natuurlijk ook een klein deel van de opbrengsten als beloning voor hun dienstverlening.

Dat idee van Simon Dixon kan kloppen, omdat blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence afgelopen week nog opduikelde dat Celsius 40.928 Ethereum naar een smart contract stuurde met de naam “Figment ETH2 Beacon Depositor 1”. Deze Ethers werden vervolgens naar het Ethereum Beacon Chain contract gestuurd op 12 mei, zo blijkt uit de data van Etherscan.

Lido Finance pakt ongeveer 10 procent van de opbrengsten over Ethereum Staking. Dat is gigantisch veel als je bedenkt dat het bedrijf voor ongeveer 12 miljard dollar aan Ethereum onder beheer heeft. Lido Finance haalt dus echt miljoenen per jaar op met hun staking-dienst.

29 procent van alle Staked Ethereum

Op dit moment is zelfs 29 procent van alle Staked Ethereum van Lido Finance. Daarmee gaat het om ruim 6,27 miljoen Ethereum. Die zijn samen dus goed voor een waarde van om en nabij de 12 miljard dollar. Ondertussen zit er wel al 54.046 Ethereum in de pijpleiding om opgenomen te worden uit het protocol.

Volgens Nansen zit daar de stake van Celsius nog niet bij. Als Celsius besluit om hun Ethers op te nemen kan dat een flinke hap uit de inkomsten van Lido Finance betekenen. Al zullen ze zich daar gezien de 6,27 miljoen Ethereum die ze bezitten geen gigantische zorgen over maken.

Het is natuurlijk jammer als er plotseling 428.000 Ether uit je platform verdwijnt, maar als het goed is blijft er alsnog een mooie stack over. Wat dat betreft hoeven we ons geen zorgen te maken over de heren en dames van Lido Finance.

Ethereum nieuws

Aantal Ethereum tokens op beurzen zakt naar laagste punt ooit
Roger Ver: Ethereum staat onbetwist aan de top van wereldwijde crypto-adoptie
KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet