Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Centale effectenbewaarinstelling van India wil obligaties via blockchain mogelijk ondersteunen

De ‘National Securities Depository’ (of NSDL afgekort) is de centrale effectenbewaarinstelling van India in Mumbai. Zij hebben nu een blockchain-gebaseerd platform voor beveiliging en convenantenmonitoring gelanceerd.

Transparantie is belangrijke reden van groei blockchain

Dit nieuwe platform is gelanceerd tijdens de presentatie van het 25-jarig jubileum. Verwacht wordt dat het platform de monitoring van de veiligheid en bestuur in de markt voor bedrijfsobligaties versterken om op deze manier ‘verdere discipline en transparantie op de markt’ te brengen.

De transparantie die de blockchain biedt is een enorm belangrijke reden voor de populariteit van de technologie. Toch is de technologie nog niet geheel welkom bij de Indiase autoriteiten, vanwege de anonimiteitsfunctie die ook aangeboden wordt. Hierover meldt de ‘Securities and Exchange Board’ van India het volgende:

“Dit is de grootste onderscheidende factor tussen particuliere DLT-manifestaties en wat we gewoonlijk digitale valuta’s van de centrale bank noemen, waar het niet de bedoeling is dat dit aspect van de technologie zou worden gebruikt omdat we geen anonimiteit willen hebben.”

Onderhoud van netwerk

Naar verluidt wordt het nieuwe netwerk onderhouden door 2 knooppunten, die de NSDL en de Central Depository Services Ltd. (CDSL), een SEBA-divisie, zullen controleren. Hiernaast zullen ook andere entiteiten de kans krijgen om zich bij het netwerk aan te sluiten en in de toekomst hun knooppunten hierop te vestigen.

De oudste bewaarder van India is de NSDL. Zij beheren momenteel circa 89% van de effectenmarkt in het land. Nu worden al zijn gegevens, voorheen opgeslagen in gecentraliseerde databases, cryptografisch ondertekend, voorzien van een tijdstempel en toegevoegd aan het grootboek. Dit proces kan via de blockchain-technologie aanzienlijk verbeterd worden.

Blockchain nieuws

Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten
Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund
Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten