Regulatie

Centrale Bank China: Digitale Yuan zal afwijken van de Bitcoin

De directeur van de People’s Bank of China, genaamd Mu Changchun, zegt dat de digitale Yuan anders zal zijn dan de Bitcoin en stablecoins zoals we die nu kennen.


Digitale yuan wordt anders dan alle andere cryptocurrencies

De Chinese nieuwszender ‘South China Morning Post’ meldde op 22 december dat de baas van het onderzoeksinstituut voor de digitale valuta zei dat de digitale valuta van China een digitale vorm van de yuan zal worden. Deze munt zal volledig vastgekoppeld zitten aan de yuan, en zal niet ondersteunt worden door een mandje met andere valuta’s. De directeur legt uit:

“De valuta is niet bedoeld voor speculatie. Het verschilt van Bitcoin of stable tokens, die kunnen worden gebruikt voor speculatie of de ondersteuning van een mandje met valuta’s vereisen. “

Mu gaf eerder al aan dat de nieuwe digitale valuta van China zou werken in een gelaagd systeem, met de PBoC (centrale bank) bovenaan, en commerciële banken in het tweede niveau van het gecentraliseerde systeem.


China gaat concurrentie aan met Amerikaanse dollar

Ondertussen is China nog druk bezig met de digitale yuan. Tijdens een interview met het Amerikaanse medium CNBC vertelde Jack Lee dat de door China aangekondigde ‘Central Bank Digital Currency’ (CBDC) inmiddels gereed is. Volgens hem is het te verwachten dat de overheid deze op korte termijn zal lanceren.

De Chinese digitale munt zou eindelijk de concurrentie aan kunnen gaan met de Amerikaanse dollar. De PBoC, vier grote banken en grote economische deelnemers zoals China Telecom zullen naar verluidt digitale valuta betalingen testen.