Nieuws, Regulatie, Trending

Centrale bank digitale valuta is onvermijdelijk

Patrick Harker, president van de Federal Reserve Bank of Philadelphia, is ervan overtuigd dat digitale valuta’s van centrale banken onvermijdelijk zijn.


Onvermijdelijk

Op 2 oktober rapporteerde Reuters Harkers zijn idee. Harkers zei dat centrale banken – inclusief de Federal Reserve – onvermijdelijk digitale valuta zullen vrijgeven.

Toch is Harker van mening dat de Verenigde Staten niet het voortouw moet nemen. Dit om de rol van de dollar als reservevaluta van de wereld. Daarbij is er nog veel tijd nodig om nieuwe technologieën te testen, voordat digitale currencies in aanraking moeten met de dollar. Hij verklaarde op een community banking-conferentie die ging over digitale valuta van centrale banken:

“Het is onvermijdelijk … Ik denk dat het beter voor ons is om er nu grip op te krijgen.’


Niet in de nabije toekomst

Harker vertelde zijn mening als antwoord op een vraag over het besluit van de Federal Reserve om een ​​eigen systeem voor directe betalingen te ontwikkelen. Dit systeem heet FedNow en werd begin augustus aangekondigd. Hij merkte op:

“Ik kijk naar de volgende vijf jaar daarna. Wat volgt? Ik denk echt dat het iets is rond digitale valuta.”

Niet alleen digitale cryptocurrency van centrale banken zijn de laatste tijd in opspraak. Banken spreken ook hun angsten uit over stablecoins. De banken van de Federal Advisory Council vertelde onlangs de Federal Reserve dat het cryptoproject Libra van Facebook mogelijk een “schaduwbanksysteem” zal creëren.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)