Cryptocurrency

Cryptocurrency

Centrale Bank Korea lanceert CBDC-proefprogramma

De Centrale Bank in Zuid-Korea heeft eerder deze week bekend gemaakt dat het een proefprogramma is gestart voor de logistiek van de uitgifte van digitale valuta’s, ook wel bekend als een CBDC.


Veranderende marktomstandigheden

De centrale bank in het land heeft echter nog geen plannen vrijgegeven voor een door de overheid gecontroleerde digitale valuta. Het proefproject zal de overheid echter helpen om dergelijke valuta’s wel in te kunnen voeren, mocht dit door de steeds veranderende marktomstandigheden gewenst zijn door de burgers.

Eerder dit jaar, rond februari, werd al een theoretisch onderzoek gestart door de bank, waar gekeken werd naar de technologische en juridische kijk op de uitgifte van dergelijke munten. De pilot zal tot december 2021 doorlopen.


Verschillende fases

Naar verluidt zal de pilot worden uitgerold in meerdere fases. In de eerste fase zullen de vereisten en het ontwerp van de digitale valuta worden gedefinieerd, wat zo’n vijf maanden in beslag zal gaan nemen. Hierna zal in de tweede fase dit ontwerp uitvoerig moeten worden getest en waar nodig worden aangepast om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Welke exacte datum dit precies gebeurt en hoelang fase 2 in beslag zal gaan nemen is op dit moment helaas nog onbekend.

Alhoewel de noodzaak voor een CBDC in de nabije toekomst nog klein lijkt, veranderen de marktomstandigheden in zowel het binnenland als het buitenland snel. Hierdoor zou er snel een behoefte kunnen ontstaan voor digitale valuta’s. Door de pilot nu al in te zetten, wordt het voor de bank mogelijk om toch klaar te zijn mocht de behoefte hieraan stijgen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten