Fijji
Regulatie

Centrale Bank van Fiji waarschuwt tegen crypto-investeringen

De Reserve Bank of Fiji (RBF) heeft een dringende waarschuwing afgegeven aan burgers om zich te onthouden van investeringen in cryptovaluta. In een persverklaring op 15 april benadrukte de centrale bank dat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) niet als wettig betaalmiddel worden erkend in Fiji.

Niemand geautoriseerd voor crypto-handel

Volgens Gouverneur Ariff Ali, die sprak over de toenemende promotie van crypto-investeringsprogramma’s in de regio, heeft de RBF geen enkele persoon of entiteit geautoriseerd om crypto-investeringen of handel in virtuele activa in Fiji aan te bieden.

Het publiek wordt sterk aangeraden om niet deel te nemen aan investeringen of handelsprogramma’s die momenteel in Fiji worden gepromoot.

– aldus Ali

De centrale bank herinnerde er ook aan dat het voor individuen of entiteiten illegaal is om in cryptovaluta te investeren met fondsen die in Fiji worden aangehouden, en benadrukte dat overtredingen kunnen leiden tot sancties onder lokale regelgeving.

Onderzoek naar gebruik van digitale valuta

Deze waarschuwing komt te midden van berichten dat de RBF in juli 2023 overwoog het gebruik van digitale valuta in Fiji te onderzoeken. Echter, tot op heden zijn er geen stappen gezet naar legalisatie.

Eind december 2023 werd een samenwerking tussen de Reserve Bank of Fiji en de Nationale Bank van Cambodja om het grensoverschrijdende betalingsnetwerk te verbeteren met behulp van digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) bekend, maar significante ontwikkelingen op dit gebied zijn tot op heden uitgebleven.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten