Changpeng Zhao (CZ)
Exchange

CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), probeert actief twijfels weg te nemen rond het handhavingsdirectoraat (ED) onderzoek van WazirX. Binance ontkent tevens alle vormen van eigenaarschap rondom WazirX.

Niet meewerken aan onderzoek

Ondertussen heeft CZ Nischal Shetty er ook van beschuldigd niet mee te werken aan het proces. CZ zou de mede-oprichter van WazirX, Nischal Shetty, beschuldigen van het spelen van “bedrog-woordspelletjes”.

WazirX is een cryptocurrency exchange uit India en is in 2017 opgericht. Er is een onderzoek gestart naar de Indiase cryptocurrency exchange, waar zij naar verluidt niet aan willen meewerken. Binance vroeg naar verluidt in februari van dit jaar om de volledige systeembroncode, implementatie en operaties van WazirX over te dragen.

In eerste instantie weigerde de exchange om op wat voor manier dan ook mee te werken hieraan. CZ beweert nu echter dat ze inmiddels de AWS-login hebben ontvangen van de exchange, maar zonder enige vorm van broncode of implementatiemogelijkheden.

Inmiddels zijn alle gebruikers naar verluidt gevraagd om al het geld wat ze op het crypto-platform hebben staan over te boeken naar een andere crypto-wallet-provider. CZ benadrukte de macht die ze hebben om iedere WazirX-wallet technisch uit te schakelen. Door dit te doen zullen gebruikers echter de pijn hiervan leiden, zonder dat Binance daar baat bij heeft. Verwacht wordt dan ook dat dit niet zo snel zal gebeuren. Dit is echter geen garantie.

Binance bezit nu echter over de volledige ROOT-toegang tot de AWS van WazirX, wat ze de controle geeft over het platform. Ook alle domeinen zijn in bezit van de populaire crypto-exchange. Het is nog niet bekend wat er met de Indiase exchange precies gaat gebeuren.

Exchange nieuws

Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Binance leeft op na miljardenboete van de Amerikaanse overheid
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?