Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

CEO Binance: mochten wij ooit failliet gaan, betalen we eerst gebruikers terug

Na de recente debatten over het restitutiebeleid van Coinbase in het geval van een faillissement, laat de CEO van Binance weten dat het de belangen van zijn gebruikers altijd op de eerste plaats zal stellen boven die van aandeelhouders.

Eerst gebruikers, dan investeerders

Volgens Changpeng Zhao (CZ), de CEO en de oprichter van Binance, zouden gebruikers eerst worden terugbetaald en dan pas zijn aandeelhouders, mocht de populaire crypto-exchange ooit failliet gaan. Hij zei hierover het volgende in een inmiddels verwijderde ‘Ask Me Anything’-sessie:

“Alle fondsen zouden eerst aan gebruikers moeten worden terugbetaald, dan pas aan aandeelhouders.”

Dit komt nu nadat Coinbase onlangs heeft aangegeven dat als zij ooit failliet gaan, het geld van klanten zou vasthouden als onderdeel van zijn eigendom, terwijl ze deze gebruikers als “ongedekte schuldeisers” bestempeld. Dit heeft er op zijn beurt toe geleid dat diverse crypto-experts opgeroepen hebben om alle fondsen van het platform te halen. Tevens zou dit slecht kunnen zijn voor de winst & verliesrekening van de crypto-exchange voor de komende kwartalen.

Kleine gebruikers voor grote gebruikers

Het is niet geheel onbekend dat CZ zijn retailgebruikers hoog in het vaandel heeft. Nadat Terra onlangs zijn gigantische crash meemaakte, drong CZ er bij het Terra-team juist op om kleine investeerders voor de grote investeerders te plaatsen. Dit terwijl CZ zijn investering van circa $1.6 miljard zag dalen naar slechts $3.000.

Volgens de CEO van Binance zouden investeerders geen grote verliezen hebben geleden als Terra zijn reserve eerder had ingezet dan het deed. Hij is dan ook als slot woedend op het team van Terra over hoe alles verlopen is.

Exchange nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten