Binance Logo Smartphone
Exchange

CEO Binance: mochten wij ooit failliet gaan, betalen we eerst gebruikers terug

Na de recente debatten over het restitutiebeleid van Coinbase in het geval van een faillissement, laat de CEO van Binance weten dat het de belangen van zijn gebruikers altijd op de eerste plaats zal stellen boven die van aandeelhouders.

Eerst gebruikers, dan investeerders

Volgens Changpeng Zhao (CZ), de CEO en de oprichter van Binance, zouden gebruikers eerst worden terugbetaald en dan pas zijn aandeelhouders, mocht de populaire crypto-exchange ooit failliet gaan. Hij zei hierover het volgende in een inmiddels verwijderde ‘Ask Me Anything’-sessie:

“Alle fondsen zouden eerst aan gebruikers moeten worden terugbetaald, dan pas aan aandeelhouders.”

Dit komt nu nadat Coinbase onlangs heeft aangegeven dat als zij ooit failliet gaan, het geld van klanten zou vasthouden als onderdeel van zijn eigendom, terwijl ze deze gebruikers als “ongedekte schuldeisers” bestempeld. Dit heeft er op zijn beurt toe geleid dat diverse crypto-experts opgeroepen hebben om alle fondsen van het platform te halen. Tevens zou dit slecht kunnen zijn voor de winst & verliesrekening van de crypto-exchange voor de komende kwartalen.

Kleine gebruikers voor grote gebruikers

Het is niet geheel onbekend dat CZ zijn retailgebruikers hoog in het vaandel heeft. Nadat Terra onlangs zijn gigantische crash meemaakte, drong CZ er bij het Terra-team juist op om kleine investeerders voor de grote investeerders te plaatsen. Dit terwijl CZ zijn investering van circa $1.6 miljard zag dalen naar slechts $3.000.

Volgens de CEO van Binance zouden investeerders geen grote verliezen hebben geleden als Terra zijn reserve eerder had ingezet dan het deed. Hij is dan ook als slot woedend op het team van Terra over hoe alles verlopen is.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins