Bitcoin stijgt
Bitcoin

CEO Celsius: ‘Bitcoin gaat dit jaar $160.000 bereiken’

Hoewel de prijs van de Bitcoin rond de $30.000 blijft schommelen, merken verschillende experts op dat de lange termijn vooruitzichten er nog altijd zeer positief uitzien.


Bullish vooruitzicht

Alex Mashinsky, CEO van Celsius, vertelde op de Bitcoin conferentie in Miami dat hij verwacht dat 1 Bitcoin dit jaar $160.000 waar zal worden. Dit zal gebeuren nadat we eindelijk uit de (gezonde) correctiefase weten te breken. Hij zei:

“Als je te snel omhoog gaat, krijg je een correctie. In zowel maart als februari heb ik getweet dat we een crash en een correctie zouden gaan krijgen. Ik voorspelde $30.000. Bitcoin werkt als een veer, maar we rekken het te veel uit. Te veel mensen werden hebzuchtig.”


‘Elon Musk manipuleert de markt’

Naast de prijs, gaf Mashinsky ook commentaar op de recente tweets van Elon Musk over Bitcoin. Volgens Mashinsky helpt Musk de cryptogemeenschap niet, maar manipuleert hij eerder de markt. Hij merkte op dat Musk gewoon een “toerist” is in het land van crypto.

Mashinsky merkte ook op dat Tesla’s acceptatie van Bitcoin-betalingen goed uitpakt voor Musk, maar niet perse voor klanten:

“Als de rijkste man ter wereld bereid is een Bitcoin in te ruilen voor een Tesla, moet je jezelf afvragen, wie krijgt de goede deal? Op het moment dat je die Tesla koopt, is hij minder waard dan wat je ervoor hebt betaald. Bitcoin zal echter in waarde blijven stijgen. Dus die transactie is goed voor Elon, maar niet goed voor jou.”


Celsius verplaatst bedrijfsactiviteiten naar de VS

Roni Cohen Pavon, Chief Revenue Officer bij Celsius, vertelde dat het bedrijf van plan is zijn bedrijfsactiviteiten de komende maanden van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten zal verplaatsen.

Volgens Cohen Pavon werd de verschuiving naar de VS veroorzaakt door de recente onzekerheid over de regelgeving in het VK voor cryptobedrijven. “We kwamen tot de conclusie dat het VK niet de meest stabiele plaats is voor Celsius in termen van regelgeving en geopolitieke perspectieven”, zei hij.

Hoewel Celsius sinds 2019 een fysiek kantoor in de VS heeft, legde Cohen Pavon uit dat Celsius nu een naamloze vennootschap of NV zal worden. “Er verandert niets aan onze diensten – we zijn nu een NV in plaats van Celsius Network Limited. Ik denk dat de overgang om als Amerikaanse entiteit deel te nemen, begin of half augustus zal zijn voltooid.

Bitcoin nieuws

Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Bitcoin-transactiekosten kelderen na halvering
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85