CEO Coin Ninja gearresteerd op vermoede van witwassen van $310+ miljoen

Larry Harmon is sinds 2017 eigenaar van de cryptocurrency exchange Coin Ninja, hiernaast is hij ook de oprichter van de cryptocurrency wallet provider DropBit. Nu is Harmon gearresteerd wegens het vermoeden van gebruik van Bitcoin (BTC) privacytools. Naar verluidt zou hij $311 miljoen hebben witgewassen.


30 jaar celstraf

Harmon wordt door de Amerikaanse federale officieren beschuldigd van een samenzwering om geld wit te wassen. Ook wordt hij beschuldigd van het exploiteren van een geld transportbedrijf zonder officiële vergunningen.

Op deze manier zou Harmon meer dan 355.000 Bitcoins (BTC) hebben witgewassen, met een waarde van ruim $311 miljoen, dit door gebruik te maken van de privacy-tool genaamd Helix. Ook zou Harmon gebruik hebben gemaakt van een illegale markt, AlphaBay, om transacties uit te kunnen voeren. Door gebruik te maken van Helix, is er een verband gelegd met het witwassen van geld.

Mocht Harmon hiervoor terechtgesteld worden, dan loopt hij het risico op een gevangenisstraf tot maximaal 30 jaar.


Vluchtrisico

Naar verluidt is Harmon niet op borgtocht vrijgelaten, omdat hij momenteel als vluchtrisico zien. Dit ondanks al Harmons activa in beslag is genomen. Zo is alle activa van Coin Ninja bevroren en heeft de Amerikaanse FBI circa $4.000 aan Bitcoin uit haar Lightning Netwerk-knooppunt verwijdert.