Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Newsbit 12-05-2022 14:47u leestijd 1 - 2 min

CEO Coinbase: alle fondsen zijn veilig

Ook de cryptocurrency exchange Coinbase heeft last gehad van de dalende cryptomarkten. Het bedrijf heeft aanzienlijke verliezen geleden, waardoor nu gesuggereerd wordt dat gebruikers niet worden beschermd in een geval van een faillissement. Volgens de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zegt nu echter dat alle fondsen veilig zijn, zoals deze altijd zijn geweest.

Groot verlies bij Coinbase

Coinbase rapporteerde onlangs zijn kwartaalrapport met een verlies van maar liefst $430 miljoen. Hiernaast zou ook het aantal gebruikers dat transacties uitvoert op de populaire Amerikaanse crypto exchange gedaald zijn van circa 11.4 miljoen gebruikers naar ongeveer 9.2 miljoen gebruikers.

Eigenlijk vrijwel direct nadat dit verlies bekend werd, waren gebruikers op Twitter bezorgd over een eventuele faillissementsbescherming. Hier werd uit de Coinbase-regels het volgende geciteert:

“In het geval van een faillissement kunnen de crypto-activa die we namens onze klanten aanhouden mogelijk worden onderworpen aan een faillissementsprocedure.”

Ongedekte schuldeisers

Bovendien vermeldde de openbaarmaking dat de gebruikers zullen worden behandeld als “ongedekte schuldeisers” wanneer dit gebeurt. Dit leidde tot speculatie dat als Coinbase failliet zou gaan, de munten die ze bevatten bedrijfseigendom zullen zijn.

Armstrong verzekerde de gebruikers echter dat het bedrijf geen risico op faillissement heeft en dat het geld van klanten veilig is. Hij zei echter dat als het bedrijf failliet gaat, er een “onwaarschijnlijke” mogelijkheid is dat een rechtbank zou beslissen om consumentenactiva als onderdeel van het bedrijf in de procedure te beschouwen “zelfs als het klanten schaadt”.

Ook legde Armstrong uit dat hun prime- en custody-klanten een sterke wettelijke bescherming genieten binnen de servicevoorwaarden. Bovendien beschermen deze voorwaarden de activa zelfs in geval van faillissement. Hij merkte tot slot op dat hun team werkt aan het bijwerken van hun voorwaarden om dezelfde bescherming ook toe te passen op retailgebruikers.

Exchange nieuws

Ook Binance en FTX steunen Terra 2.0 Ook Binance en FTX steunen Terra 2.0
Hoe eenvoudig Ethereum en Solana NFT’s slaan en overschrijven op FTX? Hoe eenvoudig Ethereum en Solana NFT’s slaan en overschrijven op FTX?
Eerste Crypto exchanges kondigen aan Terra herstelplan te ondersteunen Eerste Crypto exchanges kondigen aan Terra herstelplan te ondersteunen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten