Crypto Coinbase Exchange
Exchange

CEO Coinbase: alle fondsen zijn veilig

Ook de cryptocurrency exchange Coinbase heeft last gehad van de dalende cryptomarkten. Het bedrijf heeft aanzienlijke verliezen geleden, waardoor nu gesuggereerd wordt dat gebruikers niet worden beschermd in een geval van een faillissement. Volgens de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zegt nu echter dat alle fondsen veilig zijn, zoals deze altijd zijn geweest.

Groot verlies bij Coinbase

Coinbase rapporteerde onlangs zijn kwartaalrapport met een verlies van maar liefst $430 miljoen. Hiernaast zou ook het aantal gebruikers dat transacties uitvoert op de populaire Amerikaanse crypto exchange gedaald zijn van circa 11.4 miljoen gebruikers naar ongeveer 9.2 miljoen gebruikers.

Eigenlijk vrijwel direct nadat dit verlies bekend werd, waren gebruikers op Twitter bezorgd over een eventuele faillissementsbescherming. Hier werd uit de Coinbase-regels het volgende geciteert:

“In het geval van een faillissement kunnen de crypto-activa die we namens onze klanten aanhouden mogelijk worden onderworpen aan een faillissementsprocedure.”

Ongedekte schuldeisers

Bovendien vermeldde de openbaarmaking dat de gebruikers zullen worden behandeld als “ongedekte schuldeisers” wanneer dit gebeurt. Dit leidde tot speculatie dat als Coinbase failliet zou gaan, de munten die ze bevatten bedrijfseigendom zullen zijn.

Armstrong verzekerde de gebruikers echter dat het bedrijf geen risico op faillissement heeft en dat het geld van klanten veilig is. Hij zei echter dat als het bedrijf failliet gaat, er een “onwaarschijnlijke” mogelijkheid is dat een rechtbank zou beslissen om consumentenactiva als onderdeel van het bedrijf in de procedure te beschouwen “zelfs als het klanten schaadt”.

Ook legde Armstrong uit dat hun prime- en custody-klanten een sterke wettelijke bescherming genieten binnen de servicevoorwaarden. Bovendien beschermen deze voorwaarden de activa zelfs in geval van faillissement. Hij merkte tot slot op dat hun team werkt aan het bijwerken van hun voorwaarden om dezelfde bescherming ook toe te passen op retailgebruikers.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?