Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

CEO Coinbase had in mei afspraak met voorzitter van Federal Reserve

De CEO van Coinbase had op 11 mei een afspraak met de voorzitter van de Federal Reserve genaamd Jerome Powell.


Onderzoek naar digitale valuta’s voor centrale bank

Op 14 mei tweette Armstrong dat hij het grootste deel van zijn week in DC vergaderingen had doorgebracht met leden van het Congres en hoofden van verschillende federale agentschappen.

De bijeenkomst vond plaats minder dan een week voordat de Fed plannen aankondigde een discussiestuk vrij te geven over crypto. Hierin werd het onderzoek naar een digitale valuta van de centrale bank beschreven.

De Fed bestudeert al geruime tijd de mogelijkheden van digitale valuta’s. Het onderzoekt of digitale valuta’s van de centrale bank, als een soort door de staat gecontroleerde “digitale dollar” kunnen dienen. Powell heeft echter wel benadrukt dat er geen haast is om er zo’n digitale dollar te ontwikkelen. Hij heeft herhaaldelijk verklaard dat de VS voorzichtig moeten blijven, ondanks dat China zijn digitale valuta al bijna af heeft.

“Het ontwerp van een een digitale valuta van de centrale bank zou belangrijke overwegingen op het gebied van monetair beleid, financiële stabiliteit, consumentenbescherming, juridische en privacyoverwegingen opleveren. Ook zal het zorgvuldige afweging en analyse vereisen. Inclusief input van het publiek en gekozen functionarissen”, zei de voorzitter van de Fed op 20 mei.

Ondanks de terughoudendheid is het bezoek van de CEO van Coinbase een teken dat de Amerikaanse overheid wel degelijk geïnteresseerd is in het maken van een digitale dollar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten