Hack

CEO Crypto-onderneming ondergedoken na claims dat investeerders zijn bedrogen

De CEO Willie Breedt, van de crypto-investeringsmaatschappij ‘VaultAge Solutions’, is officieel failliet verklaard. De CEO is de laatste tijd onderdoken geweest, omdat hij op de vlucht was voor circa 2.000 boze investeerders.


Officieel failliet verklaard

Breedt wordt nu dan ook beschuldigd van oplichting van meer dan 2.000 investeerders. Om deze reden is er een bevel tot beslaglegging naar buiten gebracht vanuit het Gauteng High Court in Pretoria, Zuid-Afrika. Zo’n bevel is het officiële bevel vanuit een rechtbank dat een schuldenaar tot een officieel faillissement afdwingt.

Dit bevel komt nadat bekend werd dat Breedt zich had ondergedoken. Zo zouden investeerders een enorm bedrag hebben geïnvesteerd die naar verluidt zo’n 277 miljoen Zuid-Afrikaanse Rand hadden bijeengebracht. Dit komt neer op ruim €14 miljoen.


Terughalen verliezen

Om de geleden verliezen toch (gedeeltelijk) terug te kunnen vorderen, hebben de investeerders diverse incassobureaus aangesteld. Volgens de CEO werd hij meerdere malen geïntimideerd voordat hij plots verdween.

De CEO werd echter ontdekt door een team van onderzoekers die zich naar verluidt hebben verstopt in een pension op het landgoed van Silver Lakes in Pretoria. Niet veel later werd het bevel officieel verleend, waarna de sheriff van de rechtbank, de Zuid-Afrikaanse politie, een eenheid voor georganiseerde misdaad en een team van forensische onderzoekers het landgoed kwamen bezoeken. Hier werden diverse elektronische apparaten in beslag genomen, waaronder ook meerdere Leder Nano-wallets en een laptop.

Om het onderzoek volledig af te kunnen ronden is de opdracht nu gegeven om het kantoor van VaultAge Solutions te onderzoeken. De rechtszaak tegen de CEO is hiermee nog niet afgerond, wat de mogelijke straf nog onbekend maakt.