hack
Hack

CEO Gala Games: ‘Verknoeide’ interne controles oorzaak van beveiligingsincident met GALA-token

De CEO van Gala Games, Eric Schiermeyer, heeft verklaard dat ‘verknipte’ interne controles hebben geleid tot een recent beveiligingsincident waarbij een hacker erin slaagde om GALA-tokens ter waarde van $23 miljoen te stelen en te verkopen.

Het incident vond plaats op 20 mei om 19.32 uur UTC, toen blockchain-waarnemers opmerkten dat 5 miljard GALA-tokens, destijds ter waarde van minstens $200 miljoen, werden gecreëerd. De hacker verkocht de tokens in batches.

20% daling van GALA-waarde

Het compromis zorgde ervoor dat de waarde van GALA binnen 24 uur daalde tot $0,038, een afname van 20% ten opzichte van het dagelijkse hoogtepunt slechts een uur eerder. Volgens CoinGecko is de waarde sindsdien licht hersteld tot $0,041.

Schiermeyer legde in een X-post van 20 mei uit: “Wij hadden een incident dat resulteerde in de ongeautoriseerde verkoop van 600 miljoen GALA-tokens en de effectieve burn van 4,4 miljard tokens. We hebben onze interne controles verprutst. Dit had niet mogen gebeuren en we ondernemen stappen om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt.”

Gala Games heeft de compromitterende partij geïdentificeerd en de ongeautoriseerde toegang tot het GALA-contract verwijderd. Schiermeyer verzekerde dat het Ethereum-contract veilig is en nooit werd aangetast.

Samenwerking met FBI

Verder schreef Schiermeyer dat Gala samenwerkt met de FBI, het Amerikaanse ministerie van Justitie en een netwerk van internationale autoriteiten om de verantwoordelijke persoon te identificeren.

In een aanvullende X-post meldde Gala Games dat het beveiligingsincident is ingeperkt en dat de getroffen wallet is bevroren.

Hoewel Schiermeyer en Gala Games niet hebben onthuld wie verantwoordelijk was voor het incident of hoe de toegang tot het GALA-contract werd verkregen, kwam dit incident op een moment van interne juridische conflicten binnen het bedrijf. In augustus spanden Schiermeyer en medeoprichter Wright Thurston rechtszaken tegen elkaar aan. Thurston beweerde dat Schiermeyer Gala’s bedrijfsactiva ter waarde van miljoenen dollars had verkocht en verspild, terwijl Schiermeyer op zijn beurt beweerde dat Thurston $ 130 miljoen aan GALA had gestolen.

Hack nieuws

Miljardair Mark Cuban verliest toegang tot Gmail na hoax-oproep
UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?