Kraken Exchange
Exchange

CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’

Volgens de CEO van de Amerikaanse exchange Kraken, Jesse Powell, kan de stap van de overheidsinstantie om de cryptomixservice Tornado Cash te sluiten als ‘ongrondwettelijk’ worden beschouwd. Dit gaf Powell aan tijdens een interview met Bloomberg.

Recht op financiële privacy

Eerder deze maand werd de cryptomixservice van Tornado Cash gekoppeld aan verschillende witwasregelingen en crypto-overvallen. Hun eigen token, de TORN, daalde daarna aanzienlijk in waarde. Volgens Tornado Cash beperkt het verbod de “rechten van alle Amerikanen”.

Ook werd een ontwikkelaar van Tornado Cash in Amsterdam opgepakt. Dit zorgde op zijn beurt voor veel verontwaardiging uit vrijwel de hele crypto-industrie. Volgens Powell, de CEO van Kraken, zouden deze sancties echter wel is ongrondwettelijk zijn. Toch houdt zijn bedrijf zich momenteel wel aan de sancties die opgelegd zijn en zullen ze Tornado Cash gerelateerde transacties bevriezen wanneer nodig. Powell zei wel het volgende:

Weet je, ik denk dat mensen recht hebben op financiële privacy en er zijn veel legitieme mensen die de service gebruiken om legitieme financiële privacyredenen. En ik denk dat we zullen zien of dit een uitdaging overleeft.

Sancties weer opheffen

Uiteindelijk verwacht Powell dat de sancties die nu opgelegd zijn weer zullen worden opgeheven. Hij zei hierover als slot het volgende:

Ik hoop dat mensen het recht krijgen om code te publiceren en iedereen heeft het recht om zijn geld uit te geven, op de manier zoals zij willen.

Tot slot wordt Kraken momenteel onderzocht voor het mogelijk overtreden van de opgelegde sancties. Powell reageerde door te zeggen dat dit niet het geval was, maar de speculatie voortkwam uit gebeurtenissen die teruggaan tot 2019. Toch benadrukt Powell dat, alhoewel geen rapporten hierover beschikbaar worden gesteld, zijn bedrijf de regulatie zal volgen.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?