Bitcoin donatie
Bitcoin

CEO Tether: ‘Bitcoin is de enige decentrale valuta’

De CEO van Tether, het bedrijf achter stablecoin USDT, blijkt een groot voorstander van Bitcoin (BTC) te zijn. Nu is het niet geheel gek dat de baas van de stablecoin reus positief gezind is over de grootse crypto ter wereld, maar hij lijkt nu steeds meer op te treden als een fervente Bitcoin-maximalist, die weinig interesse toont in de talloze altcoins die momenteel beschikbaar zijn op de markt.

‘Bitcoin is de enige onstuitbare crypto

In oktober 2023 nam Paolo Ardoino het stokje over van Jean-Louis van der Velde als CEO bij Tether. Momenteel is hij aanwezig op BTC Prague, het grootste Bitcoin-evenement van Europa.

Eerder vandaag sprak Ardoino zijn voorliefde uit voor Bitcoin in een interview met Cointelegraph op de meerdaagse conferentie

Bitcoin is volgens Ardoino, die tevens CTO is van zowel crypto exchange Bitfinex als het bedrijf Holepunch, de enige daadwerkelijk decentrale valuta. Bij andere cryptomunten zouden er vaak bepaalde individuen zijn die de controle hebben en belangrijke wijzigingen doorvoeren. 

‘’Met de andere valuta’s zie je dat er elke maand een groep ontwikkelaars komt. Ze brengen een nieuwe software-release uit, ze veranderen het monetair beleid, inflatoir, deflatoir, en ze blijven dingen veranderen,” merkte Ardoino op.

Belangrijke kenmerken van Bitcoin daarentegen zijn gegraveerd in de onderliggende code en kunnen niet zomaar worden gewijzigd zonder overeenstemming van de meerderheid van de gebruikers. Denk aan de maximale hoeveelheid van 21 miljoen Bitcoins, of de befaamde Bitcoin halving die iedere 4 jaar plaatsvindt.

Ardoino had hier het volgende over te zeggen:

‘’Bitcoin draait om zekerheid. Het is als een klok die blijft tikken, blijft tikken voor altijd […] Als het gaat om het concept van onstuitbare producten, of gedecentraliseerd — omdat iedereen de term ‘gedecentraliseerd’ gebruikt — is er alleen Bitcoin.”

Tijdens het interview erkende Ardoino dat zijn standpunt over het unieke niveau van decentralisatie van Bitcoin mogelijk controversieel is. De CEO benadrukte ook dat hij openlijk heeft verklaard dat Tether gecentraliseerd is, in tegenstelling tot Bitcoin.

Kritiek op crypto memecoins

Net als veel andere crypto-liefhebbers toont Ardoino weinig enthousiasme voor memecoins. De op meme gebaseerde altcoins bevinden zich volgens Ardoino ‘’volledig aan de tegenovergestelde uiteinden van het spectrum’’. Hiermee doelt de topman natuurlijk op de onderliggende fundamentele waarde.

Memecoins zijn de afgelopen tijd al vaak tot de voorgrond van de cryptomarkt getreden, tot de frustratie van velen. Volgens Bitcoin-analist Will Clemente kiest de gemiddelde retail-investeerder eerder voor memecoins omdat het simpelweg gemakkelijker te begrijpen is. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren