Bitcoin

CEO: ‘Uber zal Bitcoin accepteren wanneer het milieuvriendelijker wordt’

Dara Khosrowshahi zei vandaag dat Uber gesprekken voerde over het de hele tijd accepteren van cryptocurrencies.


Plannen met betrekking tot cryptocurrencies

Uber heeft onlangs bekend gemaakt dat het uiteindelijk verschillende vormen van cryptocurrency, waaronder Bitcoin, gaat accepteren voor betalingen.

Dara Khosrowshahi, de CEO van Uber, zei in een Bloomberg-interview op vrijdag dat het bedrijf in de toekomst “absoluut” cryptocurrency zou accepteren. Hij zei het volgende:

“We hebben de hele tijd gesprekken over cryptocurrencies. Ik denk dat wat we op dit moment zien met Bitcoin en sommige andere crypto’s, is dat ze behoorlijk waardevol zijn.”

Hij voegde eraan toe: “Het exchange mechanisme is duur en niet goed voor het milieu. Naarmate het mechanisme minder duur en milieuvriendelijker wordt, denk ik dat je ons wat meer in crypto zult zien.”

Bitcoin wordt routinematig bekritiseerd vanwege het energieverbruik en de vermeende milieu-impact. Om de Bitcoin-blockchain te beveiligen en nieuwe Bitcoins te creëren, ondergaat het netwerk een proces dat mining wordt genoemd. Hierbij lossen grote computerplatforms complexe wiskundige problemen op.

Wereldwijd resulteert dat volgens gegevens van Cambridge in een elektriciteitsverbruik per jaar dat vergelijkbaar is met het land Argentinië. Toch lijkt de CEO van Uber ervan overtuigd dat deze problemen ooit zullen worden opgelost:

“Gaat Uber in de toekomst crypto accepteren? Absoluut, op een gegeven moment. Dit is niet het juiste moment. Maar we zullen het doen.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Andere grote bedrijven tonen ook hun interesse

Dit is niet de eerste keer dat de populaire app het over cryptocurrencies heeft. Vorig jaar rond deze tijd zei Khosrowshahi dat het bedrijf “naar cryptocurrency en of Bitcoin zou gaan kijken in termen van valuta om transacties uit te voeren”.

De interesse van Uber valt samen met andere grote bedrijven en instellingen die interesse tonen in cryptocurrencies, met name in Bitcoin.

Tesla voegde Bitcoin vorig jaar aan zijn balans toe en begon het actief te accepteren voor betalingen. Inmiddels is dit ongedaan gemaakt vanwege milieuredenen, maar Elon Musk heeft gezegd dat hij het in de toekomst weer wil accepteren.

Daarnaast kocht KPMG Canada, een van de grootste accountantskantoren ter wereld, Bitcoin en Ethereum als onderdeel van een investeringsstrategie. Het voegde zich bij MicroStrategy, Jack Dorsey’s Block en Tesla bij het toevoegen van crypto aan bedrijfstreasuries.

Bitcoin nieuws

Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie