analist
Solana

CEO van cryptofonds: Solana gaat met 1000 procent stijgen

Joe McCann, CEO en CIO van het crypto hedgefonds Asymmetric, heeft hoge verwachtingen voor Solana. Via Twitter heeft hij uitgesproken dat hij gelooft dat de marktkapitalisatie van Solana kan stijgen tot 1 biljoen dollar — een waarde die vergelijkbaar is met de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin.

McCann baseert zich op verschillende argumenten waarom hij denkt dat Solana een “goede match” is voor de retailmarkt, in tegenstelling tot de uitdagingen en tekortkomingen van Ethereum voor retailgebruikers.

Solana beter dan Ethereum voor retail?

McCann levert kritiek op Ethereum omdat het platform niet ontworpen lijkt te zijn met het oog op de gemiddelde consument. Hij benadrukt de problemen van langzame en kostbare transacties op het eerste laag (Layer 1) netwerk en beschrijft de gebruikerservaring met de diverse oplossingen op de tweede laag (Layer 2) als bijzonder problematisch. McCann stelt vast: “Ethereum lijkt niet geoptimaliseerd voor retailgebruik – de eerste laag is traag en kostbaar, terwijl de oplossingen op de tweede laag momenteel zorgen voor een frustrerende gebruikerservaring.”

Hij wijst verder op de hoge instapdrempels voor nieuwe gebruikers, de versnippering van liquiditeit over meer dan veertig Layer 2 netwerken, en de uitdagingen rondom de integratie tussen verschillende lagen. Deze aspecten worden gezien als significante obstakels voor de bredere acceptatie van Ethereum onder retailbeleggers.

Daarentegen wordt Solana geprezen om zijn snelheid, lage kosten en gebruiksgemak. Dit zou op de lange termijn een aanzienlijk voordeel kunnen bieden ten opzichte van Ethereum.

De opkomst van Memecoins

McCann wijst op Solana’s succes binnen het retailsegment, vooral dankzij de populariteit van memecoins op het platform. Hij roemt Solana voor zijn vermogen om diensten aan te bieden met wat hij noemt “Nasdaq-snelheid”, wat wijst op de efficiëntie en snelheid waarmee transacties worden verwerkt.

McCann haalt voorbeelden aan van memecoins op Solana, die regelmatig beleggers met relatief kleine inleggen – van enkele honderden tot duizenden dollars – binnen enkele uren tot miljonairs transformeren.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Solana of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?