Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

CEO van Discord hint naar mogelijke ETH-integratie

Het populaire sociale netwerkplatform Discord veroorzaakte onlangs een reeks speculaties na een enkele tweet van de CEO. De CEO deelde namelijk een screenshot die erop duidde dat Discord de handen ineen zou slaan met ’s werelds grootste altcoin Ethereum (ETH)


Ethereum-wallet in Discord

Dit zou een mogelijke game-changer kunnen zijn. De speculaties werden in eerste instantie aangewakkerd nadat Jason Citron reageerde op Packy McCormick, de auteur van Notboring.co. McCormick tweette het volgende:

Discord CEO en oprichter Citron gaf snel zijn perspectief op deze dubbelzinnige tweet. Hij deelde een screenshot van wat lijkt op Discord-instellingen waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met Ethereum.

Bron: Twitter

De screenshot hierboven toont de mogelijkheid om verbinding te maken met behulp van Ethereum-walllet MetaMask of via WalletConnect. Het idee is simpel: stel je voor dat elk Discord-account werd geleverd met een crypto-wallet. Misschien zou deze wallet het Ethereum-ecosysteem ondersteunen, zoals Metamask of Rainbow, of Solana, zoals Phantom. Met maandelijks zo’n 150 miljoen gebruikers, krijgen hierdoor in één klap een enorme hoeveelheid gebruikers blootstelling tot dit crypto-ecosysteem.


Crypto-gemeenschap is verdeeld

Het is echter vermeldenswaard dat hoge gaskosten het onhandig zouden maken voor dagelijks gebruik. Deze bezorgdheid werd benadrukt door velen in de gemeenschap, waaronder journalist Colin Wu.

In feite gaven deze speculaties al snel aanleiding tot veel gemengde reacties vanuit de gemeenschap. Chris Franklin zei bijvoorbeeld:

“De CEO van Discord die informeel hint naar de integratie met Etherium-wallets, is niet verrassend. Het is echter absoluut een teleurstellende ontwikkeling.”

Een andere reactie sprak over een Ponzi-schema. Er stond:

“Het implementeren van NFT’s in Discord zou resulteren in slechte PR en een daling van Nitro-abonnementen omdat een groot aantal mensen opzegt. NFT’s veroorzaken milieuschade en worden voornamelijk gebruikt voor belastingontduiking en witwassen. Het hele ding is een Ponzi-schema .”

Anderen toonden echter snel hun steun voor een dergelijke update.


Het grotere plaatje

Discord heeft momenteel ongeveer 300 miljoen gebruikers, met 150 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Vorig jaar waren er 6,7 miljoen wekelijkse actieve servers, in wezen ruimtes met op zijn minst enige conversatie in een bepaalde week. Dit jaar zijn er 19 miljoen wekelijkse actieve servers, wat zich vertaalt in 3x groei op jaarbasis en het jaar is nog niet eens afgelopen.

Met nieuwe NFT-projecten, DAO’s en DeFi-protocollen die schijnbaar met de minuut worden gelanceerd, zou deze samenwerking met Ethereum inderdaad een aanzienlijke stempel op het ecosysteem kunnen drukken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten